Navn: Øistein Mjærum

Alder: 47

Stilling: Kommunikasjonsdirektør i Norge Røde Kors

- Hvor går årets ferie? 

- Jeg hører selvsagt på Erna og skal nyte Norge i sommer. Det blir først Sørlandet, så Vestlandet og så en uke til fjells. Har oppfrisket mine førstehjelpskunnskaper og er klar!

- Hvordan har tilbakemeldingen på de nye strenge kravene til Røde Kors sitt PR-byrå vært? Er det noen byråer som har meldt seg, eller har dere utelukket hele bransjen? 

- Vi har fått veldig mange gode tilbakemeldinger, ikke minst fra andre kommunikasjonsfolk. Jeg tror mange forventer at en organisasjon som Røde Kors har noen etiske kriterier på hvem vi kan kjøpte tjenester fra, og at disse kriteriene er i tråd med det vi mener om blant annet utenlandske spillselskaper og våpeneksport. Vi fikk inn fire tilbud, og flere sterke kandidater, men det var nok ganske mange i bransjen som ble utelukket, ja. Alt for få er for eksempel reelt sett åpne om sine kundelister.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hva spiser dere? 

- Gjennom jobben har jeg de siste årene fått innsyn i en verden jeg ikke visste fantes i hovedstaden. Det er familier hvor far eller mor dropper å spise middag og kjøtt for at ungene skal kunne være med i en bursdag eller få skolesekk. Tre av de fortjener en skikkelig utflukt og pustepause. Ikke minst etter et år med barn på hjemmeskole og i karantene på karantene. Et rikholdig sjømatfat med masse godt øl fra Klokk & Co hadde stått på menyen.

- Hvordan vil det bli i Norge med Trygve Slagsvold Vedum som statsminister? 

- Som nær medarbeider for den forrige statsministeren fra et sentrumsparti kan jeg med hånden på hjerte si at det tror jeg i tilfelle kommer til å bli veldig bra. Det er sunt for demokratiet at det ikke bare er Arbeiderpartiet og Høyre som kan ha statsministeren. Men vi er heldige i dette landet som har tre solide og gode kandidater til denne jobben. 

- Hva var det første du gjorde da landet begynte å åpne opp igjen? 

- Ble med ungene for å se på at de spilte fotballkamp

- Hvis du skulle valgt studieretning i dag, hvilken skole eller hvilket studium ville du begynt på? 

- Jeg tror først og fremst jeg ville forsøkt å få noen studieår på et universitet i utlandet. Gjerne i Asia, for å lære mer om en region som vil bli enda viktigere de neste årene. Jeg er allergisk mot excel-ark, så det måtte nok blitt et samfunnsfag. 

- Kommer dere til å beholde hjemmekontor etter pandemien, og hvor ofte ville du sittet hjemme hvis du kunne velge selv? 

- Ja, vi kommer til å være langt mer fleksible på bruk av hjemmekontor fremover. Men vi vil nok ha noen dager med obligatorisk oppmøte på kontoret. Noen prosjekter og diskusjoner gir best resultat når man møtes. Jeg tror også det er sunt å møte sine kolleger med jevne mellomrom. Hvis jeg kunne velge ville jeg nok hatt en eller to dager hjemme. Jeg trives best når jeg kan møte mine kolleger på kontoret. 

- Bør det eller bør det ikke være forbudt for norske kjendiser å stille opp i reklamefilmer for utenlandske spillselskaper, eller må regjeringen roe seg litt i kampen mot spillselskapene? 

- Jeg er imponert over de grepene Abid Raja og regjeringen har tatt for å bekjempe spillgalskapen og de kyniske utenlandske spillselskapene. Jeg er ikke begeistret for kjendiser som stiller opp på det myndighetene mener er ulovlig spillreklame. 

- Prisen på TV-sport skyter i være og TV2s nye Premier League-priser nærmer seg 1000 kroner i måneden. Hopper du av eller blir du fortsatt betalende abonnent? 

- Jeg har aldri hoppet på!

- Speedo - yay or nay? 

- Nay!