Klima- og kommunikasjonsbyrået Footprint er i vekst og ansetter rådgivertrioen Simen Sletsjøe, Marte Bakken og Benedicte E. Bjerknes.

Byråleder i Footprint, Øyvind Vederhus, ser en sterk vilje fra næringslivet til å bidra i den grønne omstillingen og sier at de nyansatte er akkurat de Footprint trenger.

- Det grønne skiftet tiltar i styrke, og både offentlige og private aktører viser nå en sterk vilje til omstilling, sier Øyvind Vederhus.

Han mener Bakken, Bjerknes og Sletsjøe har den komeptansen byrået og kundene trenger. 

- Med dyp innsikt i hele spekteret fra analyse, klimaplanlegging og bærekraftstrategier til markedsposisjonering og operativ kommunikasjon har de det vi trenger. I tillegg er de beint fram trivelige folk, med sterkt engasjement for både kunder, fag og kolleger, sier Vederhus.

Sletsjøe har ifølge Vederhus kjennskap til matsystemet, etter flere år som sentral i EAT Foundation der han kommer fra stillingen som kommunikasjonsdirektør. Han har også rukket å være innom First House og Gambit. I Footprint skal han bistå kunder som Orkla, Nissan og Ruter med strategi og posisjonering.

– Footprint jobber med selskaper som virkelig ønsker å bidra med reell endring, derfor er dette det mest interessante stedet å være akkurat nå. Det er utrolig kult å være med på den grønne omstillingen og jobbe med spennende prosjekter i en avgjørende periode for norsk næringsliv, sier Sletsjøe.

Bjerknes kommer fra ISS ESG og sier hun gleder seg til å jobbe i skjæringspunktet mellom bærekraft, kommunikasjon og politikk.

- Ting skjer i et forrykende tempo; EUs taksonomi og Åpenhetsloven er bare to eksempler på dette. Jeg tror ikke det finnes et mer kompetent, lærerikt og ikke minst hyggelig sted å jobbe i det grønne skiftet enn Footprint, sier Bjerknes.

Hun skal sammen med Bakken jobbe med Footprints analyse- og strategilag. Bakken har de siste årene ledet bærekraftarbeidet i Statnett og har tidligere jobbet som rådgiver i Miljødirektoratet og Miljøstiftelsen Zero.