Pengene fortsetter å drysse over Kommunikasjonsforeningens podkast «Kommunikasjonspodden». Etter først å ha fått støtte fra Fritt Ord, kommer det nå støtte fra Unesco-kommisjonen på kroner 115.000 kroner. Til sammen har podkasten fått over 200.000 kroner i støtte den siste tiden.

Redaktør for at Kommunikasjonspodden Mari Mellum er glad for bidragene de nå har fått, og ser frem til å fortsette med «Kommunikasjonspodden.»

- Vi er virkelig takknemlige for at «Kommunikasjonspodden» i år blir prioritert både av Unesco-kommisjonen og Fritt Ord. Støtten er avgjørende for at vi kan fortsette videre. I en tid der desinformasjon øker og tilliten synker, mener vi det er viktig å gi innsikt i og debattere rollen kommunikasjon spiller i alle deler av samfunnet. Tanken bak «Kommunikasjonspodden» er at vi løfter disse diskusjonene ved å invitere alt fra kommunikasjonsfolk og toppledere til forskere og politikere i studio, sier Mellum til Kampanje. 

Den norske UNESCO-kommisjonen skal være ett bindeledd mellom det sivile samfunn og norske myndigheter. De deler årlig ut støtte på områdene demokratiutvikling, pressefrihet og ytringsfrihet, bærekraftig utvikling, verdensarv og immateriell kulturarv. Kommisjonen fikk denne gangen inn 54 søknader og har valgt å støtte 23 av dem med til sammen drøyt 3,5 millioner kroner.

Programleder Eirik Bergesen ser også frem til fortsettelsen og mener podkasten er spennende for den tiden vi lever i.

- Det er veldig spennende å få dykke ned i kommunikasjon i samfunnet, i en tid som er spesiell når det gjelder kommunikasjon i Norge: Vi er på vei ut av en pandemi og på vei inn i en valgkamp, sier han.

Kommunikasjonssforeningens podkast «Kommunikasjonspodden» ble lansert for snart et år siden, også da med støtte fra Fritt Ord. Podkasten har over 20 000 nedlastninger og henvender seg til flere enn bare kommunikasjonsfolk. Bidragene sikrer produksjon av podkasten ut 2021.

I den siste episoden før sommeren er det nettopp politisk kommunikasjon som står på agendaen.