Johannes Fjose Berg blir medeier i Goodwill etter å ha jobbet for seg selv det siste halvannet året. Før det var han rådgiver og partner i kommunikasjonsbyrået Trigger der han jobbet fra 2010 til 2019 og var en av deres første ansatte. Han valgte å gi seg fordi han fikk behov «for å dra på leit etter noe annet» og nå har noe annet blitt til Goodwill som blant annet leverer kommunikasjonsstrategier, konseptutvikling, operativt PR-arbeid.

- Vi ønsker nok i større grad å være en integrert del av selskapene vi jobber sammen med, enn det tradisjonelle kommunikasjonsbyråer er. Det er nesten så vi vrir oss litt når vi sier «kunder», selv om det strengt tatt er det de er. Vi ønsker å være «kommunikasjonsannekset» til våre oppdragsgivere. Den posisjonen har jo stått ledig helt siden Geelmuyden bommet på hvordan Try Råd skulle utvikle seg, sier Johannes Fjose Berg til Kampanje.

Dermed sender Goodwill-partneren et lite stikk både til Geelmuyden Kiese som mente det nye PR-byrået på Try-huset, Try Råd, var som et lite «anneks».

Goodwills oppdragsgivere består blant annet av Autostore, SJ Norge, Skydda, Bookis Hjemmelegene, Marine Stewardship Council, Feelgood, ComeOn! og IDT Sports. Selv om Fjose Berg har drevet for seg selv, har han hatt samarbeid med blant annet Goodwill. Nå er samarbeidet formalisert, og Fjose Berg blir medeier i selskapet som dermed teller fire faste rådgivere.

- Faglig kruttsterk
Pål Tømmerhol er strålende fornøyd med å utvide virksomheten på denne måten.

- Dette forandrer jo ikke på måten Johannes og jeg arbeider på. Han har i utgangspunktet sine oppdragsgivere, og jeg har mine. Nå får vi imidlertid muligheten til å sparre med hverandre, og til å hjelpe hverandre. Jeg har brukt tid på finne en som er faglig kruttsterk, som tåler å jobbe hardt og som samtidig er en hyggelig person å dele kontor med. Det høres kanskje banalt ut, men den kombinasjonen vokser ikke på trær, sier Tømmerhol.

Han er imidlertid klar på at det ikke haster for Goodwill å vokse seg større.

- Vi er først og fremst opptatt av kvaliteten i arbeidet vårt, og at virksomhetene vi jobber med skal nå sine mål. Kommunikasjonsarbeid er et virkemiddel for å komme dit. Vi har per i dag ikke noen andre ambisjoner enn å bistå våre oppdragsgivere på en mest mulig effektiv måte, sier Tømmerhol.

- GIG-økonomien er i sin begynnelse
Fjose Berg mener det er et stort behov for flere selvstendige rådgivere som det er i Goodwill i tiden fremover.

- Jeg tror det er mange som velger bort - eller ønsker å velge bort - større byråer til fordel for kortere linjer og operativ bistand. Selvfølgelig er det et stort behov for byråer, men ofte fremstår det som unødvendig. Fremveksten av selvstendige rådgivere slik som oss er på ingen måte ny, men man har nok likevel bare sett begynnelsen. GIG-økonomien (plattformøkonomien) er kun i sin begynnelse, sier Fjose Berg. 

Han fortsetter med å fortelle om hvorfor Goodwill er unike selv om forretningsmodellen deres ikke er det.

– Vår forretningsmodell er ikke unik, det er mange som driver som oss. Samtidig er vi såpass trygge på egen dyktighet og arbeidsmoral at vi likevel mener vi tilbyr noe unikt. Vi bistår med rådgiving og operativ kraft i virksomhetene vi jobber med. Vi går inn på ledernivå, eller direkte i kommunikasjons- og markedsavdelinger. Trengs det flere hoder og hender, setter vi sammen fleksible team fra ulike miljøer vi samarbeider med. Vi har et nettverk av noen helt fantastiske hoder innen alle kommunikasjonsdisipliner, sier Fjose Berg.