Etter bare et snaut år i stillingen har kommunikasjonsdirektør Lars Galtung i If valgt å slutte i jobben til fordel for ny jobb i lakseprodusenten Cermaq.

- Ja, jeg startet opp for bare ett år siden så det føles på et vis for tidlig å slutte, Men jeg må si jeg har vært imponert over alt de får til i If og det med en liten og effektiv kommunikasjonsavdeling, sier Lars Galtung til Kampanje.

I If så må man bare erkjenne at Galtung forsvinner etter kort tid. 

- Det ble litt kortere enn vi hadde håpet, men jeg vil si at saldoen har gått i vår favør etter at Lars Galtung var her. Nå har han fått en ny og interessant jobb utenfor If, men vi er veldig lei oss for at Lars slutter, sier nordisk kommunikasjonsdirektør Jon Berge til Kampanje.

Han ønsker Galtung lykke til videre i ny jobb i en stilling som både forener kommunikasjon og bærekraft. 

- Bærekraftsperspektivet er noe som Lars har vært veldig opptatt av og som det sikkert hadde blitt mer av i If fremover også, men når han fikk dette forent i en og samme stilling så har vi forstålese for at han velger å slutte. Vi ønsker ham lykke til videre og sier på spøk at det trenger han når han nå  fremover skal stå til knes med problemer som lakselus og pellets, sier Berge. 

Les også: Tidligere Tine-topp tar PR-jobben i If

Galtung kom til If fra Tine og har ledet kommunikasjonsavdelingen der det siste året.

- Du kom fra Tine, savnet du næringsmiddelindustrien?

- Jeg lærte meg en helt ny bransje på hjemmekontor i If, men når jeg nå fikk muligheten til å kombinere bærekraft og kommunikasjon så var et veldig interessant å få den muligheten i Cermaq. Og da får jeg heller tåle noen laksevitser fra Jon i If, sier Galtung.

Henter fra egne rekker
Ny kommunikasjonsdirektør er allerede på plass og kommer fra egne rekker. Andreas Handeland tar over som kommunikasjonsdirektør. Han kom til If i 2019, og har ifølge Berge «markert seg som talsperson for reiseforsikring.»

- If og vårt reiseforsikringsselskap Europeiske har hatt utfordrende kommunikasjonsoppgaver det siste året. Andreas har hatt talspersonansvar hele tiden og løst den oppgaven veldig godt. Enkelhet og tydelighet preger hans kommunikasjon, samtidig som han klarer å se et problem fra kundens ståsted, sier Berge.

For tiden rekrutterer If to nye medarbeidere til kommunikasjonsavdelingen som skal rapportere til Handeland.

- Jeg har blitt vist en enorm tillit her i If helt siden jeg gikk inn dørene her sommeren 2019. Derfor er det med ydmykhet og en god dose stolthet jeg nå overtar stafettpinnen som lagleder for kommunikasjonsavdelingen i Nordens største og beste forsikringsselskap, sier Handeland.

Handeland er også opptatt av å fortsette med å forenkle kommunikasjonen.

- En av våre viktigste oppgaver er å gjøre forsikring enda enklere å forstå - noe som også har vært en kjepphest for meg etter jeg kom til If. Det litt mystiske og «kliniske» som henger igjen fra fortiden reflekterer jo virkelig ikke forsikringsselskapets viktige samfunnsrolle og hvordan vi jobber! Jeg mener at det å være transparente og kundefokuserte, og samtidig tydelige i historiefortellingen vår, vil gi et riktigere bilde av hva vi som forsikringsselskap bidrar med, sier Andreas Handeland.

Får mer ansvar:

Andreas Handeland (39) får mer ansvar hos If som ny sjef for eksternkommunikasjon i Norge. Med seg på laget har han tre kolleger. - Den herlige miksen av bransjens beste folk skaper dessuten en helt unik kultur, sier han.