Det nyoppstartede flyselskapet Flyr ansetter Anita Svanes (47) som kommunikasjonsdirektør. Hun kommer fra Møller Mobility Group, hvor hun har vært kommunikasjonssjef hos importøren Harald A. Møller og bilmerkene Volkswagen og Volkswagen Nyttekjøretøy. 

- Dette blir en unik og svært spennende mulighet til å bidra i den videre utviklingen av hele Norges nye flyselskap, som skal sørge for at det norske folk får muligheten til å reise smart og bærekraftig både i Norge og til populære reisemål i Europa. Jeg ser frem til å komme skikkelig i gang, sier Svanes.

Hun har en Executive Master og Management-grad fra BI innen kommunikasjon og internasjonal ledelse, og en bachelorgrad og mastergrad i informasjons- og kommunikasjonsvitenskap fra Sorbonne-universitetet i Paris. I tillegg har hun en cand.mag-grad med fagene merkantil fransk, internajsonal handel, markedsføring og rettslære fra Høgskolen i Østfold og Universitetet i Oslo.

Etter utdanningen har hun opparbeidet seg erfaring som kommunikasjonssjef i General Motors Norge, hvor hun fikk GM Chairman’s Honor Award «Best og the Best» for sin innsats. Hun har også vært kommunikasjonsrådgiver i Citröen Norge, samt hatt engasjement i Norges Eksportråd i Paris, Europaparlamentet i Luxemburg og Ecobank Benin i Cotonou.

Får ansvar for flere områder
Strategisk direktør i Flyr, Frode Berg, mener at god og målrettet kommunikasjon med medier, ansatte, myndigheter og samfunnet generelt er viktig for at de som virksomhet skal nå sine forretningsmål.

- Det samme er arbeidet med bærekraft, som skal gjennomsyre alt vi gjør i Flyr. Anita har solid og lang erfaring fra arbeid med internkommunikasjon, eksternkommunikasjon, samfunnskontakt og bærekraft, som gjør at hun har akkurat de kvalitetene vi var på jakt etter i vår kommunikasjonsdirektør som skal ha ansvar for alle disse områdene, sier han og legger til:

- Vi gleder oss til å gå henne om bord.

Svanes tiltrer i den nye stillingen 2.august.