Gambit H+K styrker teamet innenfor myndighetskontakt og henter Brage Baklien fra Fremskrittspartiet (Frp). Det skjer kort tid etter at Kampanje sist omtalte en tilsvarende overgang. Da var det tidligere rådgiver for Siv Jensen, Jørgen Næsje, som hadde tatt turen til Mørland & Johnsen.

Les også: Jobbet tett med Siv Jensen i over seks år - nå har han startet i PR-bransjen

Som Næsje har også Baklien lang fartstid i politikken etter å ha vært statssekretær i både Samferdselsdepartementet og Finansdepartementet. Han går nå fra Frps rådgiverkorps på Stortinget og trer inn i ny stilling som seniorrådgiver i Gambit H+K i august 2021.

-  Etter å ha jobbet på Stortinget og i regjeringsapparatet i til sammen 16 år, var tiden inne for prøve noe nytt og utfordre meg selv på andre områder. Gambit H-K har en veldig stor og interessant kundeportefølje hvor jeg vil få bruk for kompetansen og erfaringene jeg har tilegnet meg etter lang tid i politikken. Gambit har en solid samfunnsavdeling og jeg ser frem til å jobbe med mange dyktige medarbeidere, sier Baklien.

- Spennende overgang
Avdelingen for myndighetskontakt i Gambit jobber i skjæringspunktet mellom politikk og PR, og rådgiverne har lang erfaring med å navigere lovgiving, regulering og politiske prosesser. Baklien tror overgangen fra politikken til byrå blir spennende.

- Jeg gleder meg til å bruke erfaringene fra politikken for å løse nye utfordringer. Gambit har mange spennende kunder som jeg ser frem til å jobbe med, sier Baklien.

Baklien har vært i Fremskrittspartiets rådgiverkorps siden 2005, inntil han i 2016 ble statssekretær for Siv Jensen i Finansdepartementet. Etter et år gikk han fra Finansdepartementet til Samferdselsdepartementet som statssekretær for Ketil Solvik-Olsen og senere Jon Georg Dale. Da regjeringen nok en gang ble utvidet, returnerte Baklien til Finansdepartementet. Han har jobbet som rådgiver for FrPs stortingsgruppe siden partiet gikk ut av regjering i fjor vinter.

- Brage har en uvurderlig kompetanse og vi er veldig fornøyde med å få han på teamet. Gambit er et PR selskap med bred sektor -og tjenestekompetanse, og med Brage sin bakgrunn styrker vi kompetansen vår på samferdsel, finans og myndighetskontakt. Han er også en viktig ressurs å ha på alaget nå som vi går inn i et stortingsvalg og et mulig skifte. Det er gøy å se at Gambit er et miljø som tiltrekker seg dyktige folk som Brage, med tung politisk bakgrunn. Vi gleder oss til å jobbe med han, sier Peter Gitmark, som leder avdeling for myndighetskontakt i Gambit H+K.