PR-byrået Nucleus har mye å feire når de ser tilbake på 2020. Det 26 år gamle byrået med 30 ansatte i Oslo satte omsetningsrekord med 54,3 millioner kroner og oppnådd en resultatvekst på nesten 50 prosent.

- Høsten ble knallsterk og vi leverer et resultat som ligger godt foran det vi estimerte etter første halvår – og ikke minst så for oss da Norge stengte i mars 2020, sier byråleder Axel Revheim.

Resultat før skatt endte på 3,7 millioner kroner, opp fra 2,5 millioner kroner i 2019.

Det har skjedd uten permitteringer og uten offentlig koronastøtte.

- Fremfor å permittere i mars og april var strategien vår å investere i økt salgsaktivitet. Vi var overbevist om at det ville gi et løft og et forsprang når situasjonen normaliserte seg. Strategien viste seg å være helt riktig, og vi hentet inn 20 nye kunder fra juni og ut året, sier byråleder Revheim.

Han nevner Ruter, Kompetanse Norge, Kystverket, Norec, Berry Alloc, Geberit og Wilfa som noen av byråets nye kunder.

Har ansatt seks
I tillegg har byrået ansatt seks nye medarbeidere i 2020.

- Vi har et sterkt lag som har levert en ekstraordinær innsats i en lang og krevende periode. Jeg er stolt over å ha så mange dedikerte kolleger.

Byråsjefen ser også lyst på inneværende år.

- Første kvartal i 2021 har startet bra med mange oppdrag. Vi jobber på langsiktige kontrakter, så på mange av de nye kundene er det er først nå i 2021 vi virkelig kommer i gang. I tillegg har vi sett økt etterspørsel fra eksisterende kunder innenfor en rekke tjenesteområder, sier Revheim.

Les også: Trigger og Nucleus med flest norske gull i European Excellence Awards

Står bak stor Aker-kampanje
Selv om omsetningen økte, gikk byråinntekten noe ned fra 34,6 millioner kroner i 2019 til 44,5 millioner kroner.

Det forklarer byråsjefen med at Nucleus har gjort større kampanjeleveranser hvor de står for både strategi, idé og konsept, samt produksjon og medieinnkjøp. 

Nucleus stod blant annet bak Aker Solutions-kampanjen #PowerTheChange som skulle posisjonere selskapet som en akselerator for en mer bærekraftig energiproduksjon etter sammenslåingen med Kværner.

Les mer: Aker Solutions med oppfølger til Gullfisken-vinner: - Forberedet på risiko

- Hos oss går strategisk rådgivning hånd i hånd med kreativitet og uttaksproduksjon, enten det er innhold, PR, design, digital eller foto og film. Det er en styrke og tjenestebredde som gjør oss stadig mer attraktiv for både norske og internasjonale merkevarer. Kombinasjon av strategisk og kreativ kompetanse gjør også at vi stadig vinner internasjonale priser for prosjektene våre, sier leder for innhold, kreativitet og annonsering, Kyrre Edquist-Hansen.

Her ser du alle tallene til Nucleus for 2020. Alle tall i MNOK.

Nucleus 2020 2019 Endring i %
Omsetning 54,3 44,5 + 22
Driftsresultat 3,7 2,5 + 48
Resultat før skatt 3,7 2,5 + 48