PR-byrået Kruse Larsen og datterselskapet Pressure øker både omsetningen og resultatet i koronakrisen og følger dermed opp trenden blant flere av de norske kommunikasjonsselskapene med vekst og bedre tall.

- Dette har vært et helt spesielt år, der vi har vært ekstra viktige for kundene våre. Målet vårt i mars 2020 var å unngå permitteringer, mens fasit ble at vi heller måtte ansatte flere nye og dyktige rådgivere, sier daglig leder i Kruse Larsen, Jan-Erik Larsen, i en melding. 

Omsetningen økte fra 40,1 millioner kroner i 2019 til 46,3 millioner i 2020. Byrået har nesten ikke varekostnader slik at byråinntekt-begrepet for Kruse Larsen ikke blir så relevant. 

Driftsresultatet økte fra 6,2 millioner til 10,2 millioner, noe som gir en driftsmargin på 22 prosent.

- Det er et resultat vi er veldig fornøyde med. Det viser hvor mye godt arbeid som er gjort i 2020. Vi har en modell der en god andel av overskuddet blir delt ut som bonus til de ansatte, og de fortjener virkelig potten fra 2020, sier Larsen.

Deler på nesten 12 millioner kroner
Til Kampanje opplyser byrået at de planlegger for et utbytte på syv millioner kroner, i tillegg til et ekstraordinært utbytte på 4,8 millioner kroner etter salg av aksjer. 

De største eierne av Kruse Larsen i dag foruten Larsen, er Bjarne Håkon Hanssen, Tim Peters, Lisbeth Berg-Hansen og Christopher Amundsen Wand.

Les også: Millionoverskudd i Stordalens PR-byrå – nå kjøper han ut Kruse Larsen

Datterbyrå vokse
Datterselskapet Pressure, som er spesialisert på digital politisk påvirkning, hadde sitt første fulle driftsår i 2020. Selskapet økte omsetningen fra 1,2 millioner kroner i 2019 til 7,3 millioner i 2020. Driftsresultatet ble på snaue 600.000 kroner.

- Vårt viktigste mål for 2020 var å få på plass de beste nye rådgiverne i Norge. Det lyktes vi med og antall ansatte er doblet, fra to til fire i tillegg til at vi leier en fast ressurs fra søsterbyrået vårt i Sverige. Målet for 2021 er i stor grad det samme. Vi vokser og satser knallhardt videre, sier administrerende direktør i Pressure, Celine Gran.

Jobber med helse
Kruse Larsen varslet i siste del av 2020 en offensiv satsing på helse- og legemiddelområdet og ansatte Mette Nilstad, som kom fra jobben som senior strategirådgiver i Helse Midt-Norge, til å lede satsingen. Kruse Larsen har ellers gjort en rekke ansettelser som styrker satsingsområder som energi, finans, bærekraft og maritim næring.

Selskapet har i dag 20 ansatte, i tillegg til tilknyttede ressurser.

- Vi har aldri hatt som mål å bli spesielt store, og det har ikke endret seg, men kundene våre har tydelige behov på kompliserte områder. Det har alltid vært vår modell å ha høykompetente folk, som virkelig forstår kundenes behov og kan hjelpe dem med det de faktisk har av utfordringer, sier Larsen.

Satser nordisk
Kruse Larsen var ett av tre nordiske byråer, som i 2020 gikk sammen for å starte det nye byrået ComNordic. Det skal levere kommunikasjon og samfunnskontakt på tvers av landene, med bærekraft, helse og digitale kampanjer som særlig prioriterte satsningsområder.

- Det er veldig givende å jobbe med flinke folk på tvers av landegrensene. ComNordic kombinerer det beste fra tre verdener, med innsikt i hvert land, et bredt nordisk overblikk og en struktur det er enkelt å forholde seg til for kundene. Vi ser frem til resten av 2021, selv om vi håper at både ansatte og kunder snart kan møtes igjen. Det er et stort savn, sier Larsen.

Les også: Kruse Larsen starter nytt nordisk byrå

Her ser du alle tallene til Kruse Larsen i 2020. Alle tall i MNOK. 

Kruse Larsen 2020 2019 Endring i %
Omsetning 46,3  40,1 + 15
Driftsresultat 10,2 6,2 + 64
Resultat før skatt 15,4 6,9 + 123