Navn: Jannicke Josefsson-Ruud

Alder: 42

Stilling: Byråleder Apriil PR Oslo

- Hvordan er den nye hverdagen som byråleder?

- Den er foreløpig fersk, men veldig fin. Gode kollegaer, mye kunnskap, en god kultur for å dele og gjøre hverandre gode og en spennende tid for Apriil som ny byråkonstellasjon som skal finne formen. Det er bare å glede seg til fortsettelsen.

- Bypåske eller fjellpåske?

- Begge deler. Fjell i begge ender og litt solrik by i midten. Det beste av to verdener!

- Hva spiser og drikker du i påsken?

- Jeg er av typen som fortsatt håper på påskeegg fra foreldre og familie, så det går en del i søtsaker. I tillegg har jeg vokst opp med påskelam i alle former, så i år blir det carre på påskeaften. Det går også med en del egg. I glasset håper jeg på både litt påskebobler og deilig rødvin.

- Hvilken strømmetjeneste er best akkurat nå?

- Akkurat nå går det mest i HBO Nordic her, selv om vi har et par abonnement til. Ser på «Mafia Only Kills in Summer», etter tips fra en like Italia-frelst kollega. Den funker når man savner støvel-landet skikkelig, som jeg gjør.

- Hvem heier du på i debatten mellom PR-byråene og Trygve Slagsvold Vedum og hvorfor?

- Som leder for et PR-byrå blir det vanskelig å si noe annet enn at jeg syns Vedum er unyansert og viser mangel på kunnskap om hva de offentlige kronene (ideelt sett) brukes på. Sett i lys av året som har vært, er det for eksempel vanskelig å se for seg hva Helsedirektoratet eller Folkehelseinstituttet skulle gjort for å nå ut til befolkningen uten bruk av kostnader på rådgivning og kommunikasjon.

- I tillegg er det ganske opplagt at Vedum selv kommer til å befinne seg i en posisjon der det skal kjøpes slike tjenester når han selv blir statsråd, men der har han jo heldigvis begynt oppmykningen allerede ved å ansette «fienden» i egne rekker. Jeg inviterer gjerne Vedum på kaffe for å diskutere PR-bransjens bidrag og verdiskapning.

- Bør Norge gå inn for en boikott av fotball-VM i Qatar? 

- Her ser det ut til at landslaget tar beslutningen for oss og går helhjertet inn for boikott med bunnplassering i gruppa så langt. Men spøk til side, så har jeg ikke spesielt sansen for underholdning som er tuftet på slavearbeid, så etter min mening trenger ikke Norge støtte VM i Qatar.

- Tror du folket kommer til å tilgi Erna Solbergs sushi-bursdag og Ap-toppenes nachspiel, og hva mener du er årets koronaflause så langt?

- Ja, det tror jeg. Vi tilgir – og glemmer – raskt i dette landet, noe som i utgangspunktet er positivt. I tillegg evner vi å se våre forbilder som de menneskene de er og det å gjøre feil, er som kjent menneskelig. Når det er sagt så var det absolutt ikke riktig det Erna og familien gjorde og det tærer på en dugnadssliten befolkning der mange ikke har sett egen familie på over et år, så at det vekker reaksjoner er ikke overraskende. Årets koronaflause er det likevel ikke, der istemmer jeg på det tidligere nevnte hotell-nachspielet til Ap-nestlederen.

- Kompani Lauritzen, 71 grader nord eller Ex on the Beach - Afterski? Hvilken realityserie ville du valgt å delta i og hvem ville du hatt med deg?

- Vi er nylig blitt 71 grader nord-frelst i familien og årets opptur har vært todelt mellom Victor Sotberg og Fay Wildhagen, som begge ga veldig mye til programmet syns jeg. Holder en knapp på Fay som, i tillegg til å fremstå som en genuint fantastisk person, kunne sunget meg til søvn i det kjipe teltet i regnet. Naturopplevelsene er også fantastiske i 71 grader nord og jeg blir veldig stolt av landet vårt og får lyst til å utforske mer selv, så i sommer bærer det nordover til Helgeland.

- Hvem kom best og verst ut av Oprah Winfreys intervju av Meghan og Harry?

- Det er nok ikke fullt så svart/hvitt som det ser ut og høyst sannsynlig også langt mer regissert, men jeg heier likevel på ærlighet og mot, så Meghan og Harry kom godt ut av det syns jeg, selv om Harry nok har mest å tape i dette med tanke på egen familie i Kongehuset og et videre anstrengt forhold til britisk presse. Kritikken mot Oprah som mikrofonstativ kan vel være berettiget, men hun gjør neppe noe som ikke er svært gjennomtenkt og kan bruke sin makt til å ta parti der hun mener det mest formålstjenelig. PR-messig var det jo i hvert fall smart.

- Hva er ditt personlige mål for år to av koronapandemien?

- Jeg håper på hurtig vaksinering av kjente og kjære og gradvis åpning av grensene for å besøke blant annet familie i Sverige. På det personlige plan, er målet vekst for både Apriil generelt og Apriil PR Oslo spesielt og få jobbe med alle de spennende og morsomme kundeoppdragene som gjør byråhverdagen unik. Jeg håper også at vi skal bli flere på kontoret og få mulighet til å ansette flere flinke folk i løpet av året.

- I tillegg ønsker jeg å ta med meg noen av de positive tingene som pandemi har bragt med seg. Mer ro i morgenrushet hjemme, litt mer bruk av hjemmekontor, flere videomøter, mer norgesferie og masse frisk luft skal danne grunnlaget for gode vaner i en etterhvert mer normalisert hverdag.