I en opptelling NRK har gjennomfør kommer det frem at regjeringspartiet Høyre har flest kommunikasjonsfolk sammenlignet med de andre store partiene Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Fremskrittspartiet.  Selv om tallene ifølge NRK er vanskelig sammenlignbare er 17,5 årsverk i Høyre knyttet til «tradisjonelt kommunikasjonsarbeid», «partiets egne, digitale flater» og «kommunikasjon på partikontoret».

Aps kommunikasjonsavdeling på Stortinget hadde i snitt sju medarbeidere ansatt i fjor, opplyser partiet til NRK, i tillegg seks ansatte ved kommunikasjonsavdelingen på partikontoret på Youngstorget. Altså totalt 13 årsverk.  

Senterpartiet på sin side sier tre av partiets ansatte i stortingsgruppa jobber utelukkende med kommunikasjon, i tillegg til tre stillinger innen kommunikasjon på partikontoret.  

Fremskrittspartiet (Frp) viser til oversikten på partiets nettsider og der fremgår det at kommunikasjonsavdelingen teller 15 navn, inkludert to som er satt av til sosiale medier.

Egne Høyre-team
I tillegg har Høyre egne team med rådgivere som følger de ulike konkurrerende partiene, i såkalte «Ap-team», «Sp-team» og «Frp-team» som partiets parlamentariske leder Trond Helleland har blant annet har følgende oppgave.

- Alle de politiske vennene på venstresiden, fra Rødt og MDG til Senterpartiet, har kommunikasjonsrådgivere som hjelper politikerne sine å angripe oss,De kommer med påstander, forslag og stadig nye løfter til velgerne, som vi har behov for å følge med på, ettergå og svare på, sier han.

- Skitten valgkamp
Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad mener Høyres organisering er oppsiktsvekkende. Hun sier hun nå forbereder seg på en skitten valgkamp.

- Jeg har gitt beskjed til de som jobber hos oss, om at vi skal holde fokus på egen politikk og egne saker. At andre partier som Høyre velger å bruke tiden på å snakke om andre partier i stedet for sakene, er opp til dem. Men dersom Høyre har egne grupper som jobber med Sp og Ap, så må jeg nok forberede meg på en skitten valgkamp, sier hun.