Ett av Norges største PR-byråer Gambit har fått på plass sin nye sjef for det som kalles virksomhetskommunikasjon. Det siste året er det sjefen selv Henrik Halvorsen som har hatt ansvaret for denne avdelingen i Gambit ved siden av jobben som administrerende direktør.

- Jeg har ledet avdelingen, men bare inntil vi fant riktig kandidat til å lede og bygge virksomhetskommunikasjon videre. Vi skal bygge og ansetter nå både innenfor dette området og myndighetskontakt. Det blir for mye i lede dette teamet tillegg til å lede Norge og Norden samt jobbe med kunder som konsulent, sier Halvorsen til Kampanje.

Nå gir han fra seg tøylene til Elisabeth Klerck Nilssen som kommer fra jobben som strategidirektør i Gassnova SF, som driver med CO2-fangst og lagring. Klerck Nilssen har også erfaring fra NRK, Burson-Marsteller og Virke.

- Gambit Hill + Knowlton er et solid internasjonalt byrå med svært god lokal kompetanse i sine markeder. Det internasjonale DNA’et og den betydelige størrelse og bredde i fagdisipliner mener jeg gjør byrået i stand til å løse komplekse kommunikasjonsutfordringer. Der mener jeg at Gambit Hill + Knowlton er unike i det norske markedet. I tillegg er det hyggelig folk med stort engasjement for kundene sine, sier Klerck Nilssen.

Les også: PR-byråene fortsetter å snappe tidligere Siv Jensen-rådgivere

Tar over etter Karen Romer
PR-byrået Gambit jobber innenfor flere kommunikasjonsdisipliner og deler virksomheten inn i tre hovedområder hvorav det ene er marketing PR, innhold og kampanjer, virksomhetskommunikasjon, som omfatter blant annet krise og finansiell kommunikasjon, leder og endringskommunikasjon og bærekraft i tillegg til myndighetskontakt. 

Den tidligere lederen for virksomhetskommunikasjon i Gambit Hill + Knowlton, før Halvorsen selv tok over, var Karen Romer som altså satt i stillingen frem til april 2020 og så gikk til Hexagon.  Klerck Nilssen trer inn i stillingen i august da hun forlater Gassnova.

- De fleste virksomheter opplever nå store endringer i sin sektor. Det handler blant annet om digitalisering, bransjeglidninger og behovet for økt bærekraft i hele verdikjeden. Da ønsker lederne rådgivere som ser og forstår hva dette betyr for deres virksomhet. Her er Gambit Hill + Knowlton gode og min ambisjon er at vi skal bli enda bedre. Jeg gleder meg veldig, sier Klerck Nilssen.

- Kommunikasjon er mulitidisiplin
I stillingen som selskapskommunikasjonssjef skal Klerck Nilssen blant annet bygge opp PR-byråets satsing på bærekraft. Dette er noe hun gleder seg veldig til. Henrik Halvorsen ser frem til å få Elisabeth Klerck Nilssen med på laget, og mener at hennes kompetanse passer utmerket for selskapet.

- Kommunikasjon er et mulitidisiplinfag og Gambit Hill + Knowlton skal være en sterk partner for å nå forretningsmessige mål. Med Elisabeth har vi fått akkurat den viktige kombinasjonen av lang fartstid fra næringslivet, nettverk, internasjonal erfaring og forretningsforståelse som vi ønsket oss. Dette er en svært sentral stilling, og vi ser frem til hun starter, sier Henrik Halvorsen.