Navn: Masha Scekic

Alder: 36

Stilling: Medierådgiver i PHD og ny styreleder i Mediaforum

- Hvorfor er Mediaforum fortsatt viktig for bransjen?

- Mediaforum er viktig fordi den representerer medie - og kommunikasjonsbransjen som en helhet. Sammensetningen i styret reflekterer også dette i stor grad, og jeg må si meg svært fornøyd med dagens styre. Fokus for 2021 blir mediepriser. Engasjementet for disse har vært høyt gjennom flere år. Prisene belyser viktigheten av gode strategier, innovasjon og samarbeid for å skape fantastiske resultater og effektfull bruk av mediekanaler.

- Hva skal du gjøre i ferien, blir det bypåske eller fjellpåske?

- Planen var Lofoten, men grunnet nye restriksjoner ble denne turen avlyst. Det blir nok en kombinasjon, både fjellet og byen. Jeg er, på lik linje med mange, lei av å ikke kunne reise. Jeg har både studert i Paris og tilbrakt store deler av mitt liv i utlandet, så denne pandemien har virkelig endret mye for meg. Savnet etter nettverket mitt, verden rundt er stort. Så fort jeg er vaksinert tar jeg meg en lang og god ferie for å ta igjen det tapte.

- Hva spiser og drikker du i påsken?

- Ingen spesielle matvaner i påsken, bortsett fra ekstra mye kos. Jeg kan ikke skryte på meg store ferdigheter på kjøkkenet selv. Men jeg har en far som er veldig glad i å lage mat, så det å samle familien rundt bordet er viktig for han og oss.

- Hvilken strømmetjeneste er best akkurat nå?

- Det er kunden min Viaplay, så klart. Her finner du filmer, serier og dokumentarer for enhver smak. Vi har hatt stor suksess med Viaplay Original serien, «Delete me», så kanskje denne kan være noe for påsken? Jeg har ikke sett den selv enda, men hører fra kollegaer i PHD at denne er veldig bra.

- Hvem heier du på i debatten mellom PR-byråene og Trygve Slagsvold Vedum, og hvorfor?’

- Jeg heier på PR-byråene. Humret litt da jeg leste at hans siste ansettelse hadde nettopp bakgrunn fra GK. Men, heldig for vedkommende som fikk jobben siden han hadde en annen jobb imellom, noe Vedum mener er kravet. Jeg har vanskeligheter for å se alle poengene til Vedum og mener mye av det blir rett og slett for snevert.

- Bør Norge gå inn for en boikott av fotball-VM i Qatar?

- Jeg er nok veldig splittet i denne saken. Det er viktig å sette seg godt inn i saken. Fakta som kom frem i den siste Guardian-artikkelen belyser flere opplysninger knyttet til dødsfallene. Ingenting står over menneskeliv uansett. Spørsmålet jeg stiller meg er om boikott blir den enkleste løsningen å ty til, eller om man får gjort mer fra innsiden ved å delta; prøve å endre holdninger og bidra til forbedringer den veien. På denne måten får man kanskje større gjennomslag, rekkevidde og verdens øyne på det hele.

- Tror du folket kommer til å tilgi Erna Solbergs sushi-bursdag og Ap-toppenes nachspiel, og hva mener du er årets koronaflause så langt?

- Hvis jeg skal være helt ærlig synes jeg at dette har fått alt for mye fokus i media. Det skjer mye i verden som vi både må lære og bli informert om. Sånn sett blir saken om sushi-bursdag til Erna litt for dumt i det store bildet.

- Ja, så klart er det både er flaut og skuffende at statsministeren ikke følger regler hun selv var med å utarbeide, men alle kan gjøre feil. Jeg tror folket kommer til å tilgi Erna for dette. Og hva gjelder Ap-toppens nachspiel, så er absolutt dette årets koronaflause.

- Kompani Lauritzen, 71 grader nord, eller Ex on the Beach - Afterski? Hvilken realityserie ville du valgt å delta i, og hvem ville du hatt med deg?

- Reality er nok ikke min greie. Men, spennende miks dere har tatt med og spennende vri med Ex on the Beach – Afterski, altså. Jeg har en skikkelig sporty vennegjeng som hadde digget at jeg tok de med på Kompani Lauritzen, men veldig usikker hvordan det hadde gått med meg der. De hadde nok bekreftet at det ikke hadde gått, selv om jeg virkelig pushet mine grenser med de under covid året med en spennende, og sporty tur til Vestlandet i fjor sommer. Det er nok også derfor de hadde sagt nei til at jeg blir med på Kompani Lauritzen, haha.

- Hvem kom best og verst ut av Oprah Winfreys intervju av Meghan og Harry?

- Jeg synes at Meghan og Harry fremstod som ærlige om det de opplevde som en krevende situasjon. Likevel mener jeg at intervjuet er nok mye mer planlagt enn det folk tror og det den la opp til. Det som er interessant i denne saken er den lange historien mellom pressen og det britiske kongehuset, og ikke minst det avhengighetsforholdet. Her kan man diskutere i det uendelige. Jeg er overrasket over kongehuset eller Institusjonen, slik det refereres til i dokumentaren. Spesielt i lys av prinsesse Dianas liv og bortgang, og nå Meghans erfaringer mange år etter, slik hun beskriver det. Harry gikk hardt ut mot sine egne, og kanskje på sin plass, men sett fra britiske øyne, kom han nok verst ut. Oprah kom best ut, da hun hadde minst å tape i denne saken.

- Hva er ditt personlige mål for år to av koronapandemien?

- Det er ingen hemmelighet at koronaåret har vært preget av mye jobb og innetid. Som en konsekvens av hjemmekontor, har skillet mellom jobb og privatliv nærmest blitt visket ut. Målet for del to av denne pandemien er å bli flinkere til å prioritere privatlivet i mye større grad, legge bort PC etter arbeidstid, og skru av pushvarsler. Vi er i april, og jeg har fortsatt ikke klart det helt, haha.