Tidligere sjef for HyperRedink, Øyvind Vederhus, blir ny sjef i klima-og kommunikasjonsbyrået Footprint Consulting. Han tar over jobben etter gründer Beate Nossum som fortsetter både på eiersiden av selskapet og i ledergruppen.

- Vi har nå en kompetansesammensetning som gjør oss svært godt rigget for vekst i et marked som er i ferd med å eksplodere. Jeg kan vanskelig tenke meg en som er bedre egnet enn Øyvind Vederhus til å lede Footprint de neste årene. Han har den erfaringen som trengs for å løfte selskapet i den spennende vekstfasen vi er på vei inn i, sier Nossum.

Øyvind Vederhus ga seg som sjef i HyperRedink i fjor sommer etter tre år i Aller Medias Ahead-konsern. Han er utdannet journalist og har tidligere vært kommunikasjonsdirektør i Telia.

- Footprint har utviklet seg enormt de siste årene. Byrået forsto tidlig at det ikke ville være nok for bedriftene å innta et klimavennlig standpunkt og deretter grønnvaske egen kommunikasjon. Kompetansen og energien blant de som jobber i Footprint er helt rå. Det er et stort konkurransefortrinn, og jeg gleder meg til å være med å videreutvikle denne solide merkevaren, sier Vederhus.

Nummer to fra HyperRedink
I Footprint møter han blant andre sin tidligere HyperRedink-kollega, Birge Baug, som meldte overgang til byrået i januar.

- Footprints ambisjon er å bidra til raskere omstilling gjennom å posisjonere grønne vinnere. Det krever at vi hele tiden forbedrer oss. Med Birger og Øyvind har vi fått på plass to brikker som virkelig kan vekst og som i tillegg er svært gode rådgivere. Kombinert med det sterke, klimafaglige fellesskapet i Footprint, ser jeg svært lyst på fortsettelsen, sier Nossum.

- Hvorfor henter dere så mange fra HyperRedink?

- Vi kjenner Redink godt etter å ha samarbeidet sømløst med dem på store prosjekter som Klimaetaten i Oslo kommune, der vi vant anbudet sammen allerede i 2016. Redink så markedet for content marketing tidlig og var på plass da etterspørselen spratt i været. Footprint er i en tilsvarende posisjon innen klima og har de tjenestene selskapene nå trenger for å gå i gang med omstilling. Historien gjentar seg, sier Nossum.

Fortsetter veksten
Det er snart seks år siden hun startet Footprint sammen med medgründer Christopher Mortensen. Siden har byrået hatt jevn vekst, og også i 2020 leverte byrået overskudd og omsetningsøkning.

Nå teller Footprint 12 rådgivere, og målet er å øke staben ytterligere i løpet av våren.

- Footprint har jobbet smart allerede fra start. De har hele tiden hatt klimakunnskap som hovedfokus og sikret seg spesialistkompetanse innen både klimaøkonomi, finans og politikk. I dag kan selskapet levere gjennomarbeidede produkter i hele verdikjeden fra klimaregnskap og risikoanalyser til klimaplaner, bærekraftstrategier – og klimakommunikasjon. Mange bedrifter mangler den kompetansen på egen kjøl og det er mye av bakgrunnen for den veksten vi opplever nå, sier Vederhus.

Footprint hadde en omsetning på 18,2 millioner kroner i 2020, opp fra 17,3 millioner kroner året før.