Beskjeden om vår mangeårige kollega og venn Roland Berg Lies bortgang, kom helt uventet. Roland, som var en aktiv kampsportutøver og løper, var på karatetrening i hjembyen Moss onsdag kveld da han fikk et hjerteinfarkt. Han ble flydd til Oslo, hvor legene jobbet iherdig med å redde ham. Men livet stod dessverre ikke til å redde, og Roland døde på Rikshospitalet samme kveld.

Etter mange år som journalist og fagredaktør i Finansavisen, kom Roland til Gambit HK i 2012. Han ble fort komfortabel i rådgiverrollen, og svært godt likt blant både kolleger og kunder for sitt lune vesen, intellekt, sin integritet, og den omsorg han hadde for sine medmennesker. Disse egenskapene gjorde at han raskt fikk ulike lederroller, og ansvar for flere av bedriftens største kundeforhold.

Da han litt over midtveis i fjoråret ble tilbudt en lederstilling i en lokal teknologivirksomhet hjemme i Moss, valgte Roland å takke ja. Og selv om han etterlot seg et stort tomrom i Gambit, var det veldig forståelig at han etter mange års daglig pendling ønsket å både være nærmere hjemmet, og også få nye impulser jobbmessig.

Noe som kjennetegnet Roland både som kollega og som person, var at han alltid stilte opp. Han sa aldri nei, og trengte noen hans hjelp, råd eller støtte, var han der. Selv var han utpreget selvstendig, og om det var noe han ikke visste eller kunne, så ga han seg aldri før han hadde lært seg det. Derfor ble han for mange en mentor, en go-to–person, uansett om man trengte en skulder å gråte på eller hjelp til å sette opp en trådløs ruter. Han fortsatte å være både mentor og støttespiller for kollegaer, selv etter at han sluttet.

Det er vanskelig å akseptere at en kjær venn blir revet bort uten forvarsel midt i livet, og at familie og venner må gå videre uten ham. Det er uvirkelig å tenke på at vi aldri skal få se Roland igjen. Aldri mer le av hans gode kommentarer eller søke til ham for råd eller en god prat. Men vi er dypt takknemlige for den tiden vi fikk sammen, og for å ha lært ham å kjenne.

Vi sender varme tanker til hans nærmeste, og lyser fred over hans minne.

På vegne av nåværende og tidligere kolleger i Gambit Hill+Knowlton 

Denne nekrologen er signert Paal Espen Hambre, Charlotte F. Gundhus og Henrik Halvorsen.