Tirsdag 26. januar er det 20 år siden Benjamin Hermansen ble drept av en nynazist på Holmlia i Oslo. I den forbindelse lanserer Melahuset og Benjamins Minnefond en kampanje som skal sette søkelyset på hendelsen og rasisme gjennom hele 2021.

- Vi har ennå et stykke igjen å gå før rasisme og rasehat er utryddet. Derfor vil vi hedre Benjamins minne og fortsette kampen mot rasisme gjennom emneknaggen #glemikke, sier Gabriel Correa, prosjektleder på Melahuset.

Hermansen, som hadde norsk mor og ghanesisk far, var 15 år da han ble drept på grunn av hudfargen sin. I en kort dokumentar regissert og produsert av Kyrill Dementiev i Rabagast Film, snakker venner, familie og bekjente om minner fra dagen og årene i etterkant. Filmen markerer starten på kampanjen.

- Vi ønsker å fortelle historien om Benjamin. Gjennom denne filmen kan vi minne folk på hvor viktig det fremdeles er å bekjempe rasisme. Budskapet er jo det samme som for 20 år siden, bare sett med 2021-øyne, sier Gabriel Correa.

- Det er viktig at denne filmen blir sett. Da Benjamin døde fantes ikke sosiale medier. Nå ser vi at disse kanalene er med på å polarisere og dels fyre opp under fremmedfrykt, så temaet er i mine øyne mer aktuelt enn noen gang, sier Kyrill Dementiev, daglig leder i Rabagast film, som ble etablert under Comify-paraplyen i 2020.