Som administrerende direktør i Reitan Handel gikk Ole Robert Reitan på en skikkelig smell for noen år siden. I 2016 ville Rema ta et oppgjør med leverandørenes ulike innkjøpsbetingelser, fordi de mente konkurrenten fikk et for stort fortrinn. Resultatet ble den mye omtalte «bestevennordningen».

- Måten vi gikk frem i forhandlingene med leverandørene våre på og måten det ble oppfattet ... det var åpenbart i ettertid en fryktelig klønete kommunikasjonsjobb. Det var først og fremst min skyld, og elendig håndverk, sier Ole Robert Reitan i Reitan Handel i et større profilintervju i E24 søndag morgen.

Les også: Rema 1000 etter omdømmesmell: - Du kødder ikke med øl

Reitan understreker ovenfor E24 at han mener Rema hadde sitt på det rene i det som var hele grunnlaget for konflikten. Strategien var heller aldri ment å bli kjent for omverden, men det vakte oppsikt og sinne hos kundene og det ble også snakket om boikott av landets største enkelkjede på det norske dagligvaremarkedet.  

– Jeg lærte at det ikke hjelper å ha rett hvis du ikke får rett. Det er ikke bestandig det går en rett linje mellom der du er og målet. Vi er jo trøndere, vi snakker rett fra levra. Men noen ganger er det uklokt, sier Reitan til nettavisen.

Les også: Rema 1000 taper på «bestevenn»-satsing

Reitan startet karrieren i Rema 1000 og Reitan-systemet blant annet som markedssjef hvor han bygget en posisjon på slagordet «Det enkle er ofte det beste» og posisjonen samt prisvinnende reklame som «Doffen har daua».

Les også: Disse 12 filmene kan vinne Gullfisken - se dem her