- Vi markerer at det skjer i dag og at klima er et viktig politisk område også skaper det stolthet i partiene om at vi har fått til dette sammen, sier kampanjeleder i Høyre, Thoralf Granerød, til Kampanje.

I dag la regjeringen frem sin nye klimamelding og det statsminister Erna Solberg kaller «konkrete virkemidler for å følge opp mål og forpliktelser Norge har satt.» Statsminister Erna Solberg (H) sier Norge skal kutte klimautslippene, ikke utviklingen fram mot 2030.

- Regjeringen vil kutte utslipp på en måte som omstiller Norge til å bli et lavutslippssamfunn, og få grønn og bærekraftig vekst. Vi skal kutte utslippene, ikke utviklingen. Økonomisk vekst og verdiskapning er ikke et hinder for å nå de norske klimamålene, det er faktisk en forutsetning, sa statsministeren på en pressekonferanse fredag om den nye klimaplanen.

Samtidig har de tre regjeringspartiene gått sammen om en kampanje som markerer saken og for første gang – i hvert fall på lang tid – så går tre politiske partier sammen om en annonse.

- Er det første gang?  

- Nå har ikke jeg vært med på denne reisen mer enn to år, men det er i hvert fall første gang vi gjør det i denne perioden. Det er en markering av at regjeringen består av tre partier og at det er disse partiene som er inngangen til politikken. Samtidig så markerer vi også det som er en veldig viktig sak og et viktig dokument som det er stor interesse for, sier Granerød.

- Er det litt valgkamp i dette også?

- Nei, jeg tror ikke det er så mye valgkamp her, men saken er så viktig at vi ønsket å gjøre noe utover det vi vanligvis gjør i digitale kanaler. Vi ønsket å slå litt mer på stortromma, sier Granerød.

Annonsene står på trykk i flere av landets største aviser fredag, deriblant Aftenposten. 

- Vi har ingen planer om å gjøre noe lignende fremover og dette koster jo også litt penger, men vi har fått hyggelig rabatter, som man jo gjør på print i dag. Hadde det vært fullpris ville vi nok valgt andre kanaler, men det er hyggelig å registrere at selv om print kanskje er litt gammeldags så er det mange som har fått med seg dette.

- Er det Høyre som tar regningen?

- Nei, her deler vi på kostnadene. Alle tre partiene er med på å betale.

Regjeringsreklame:

Slik ser annonsen til de tre regjeringspartiene Høyre, KrF og Venstre ut. Annonsen står på trykk i flere av landets største aviser i dag og det er Høyres kampanjeavdeling som har laget den.