Per Bjørkum blir ny daglig leder i kommunikasjonsbyrået Leidar Norway. Det kommer frem i en pressmelding. Han erstatter Ingrid Helsingen Warner som skal i barselpermisjon. Hun vil fortsette som styremedlem og partner i Leidar Norway, men vil etter eget ønske gå inn i en annen stilling når hun kommer tilbake fra permisjonen.

- Jeg er veldig stolt av hvordan vi har bygget opp Leidar i Norge. I dag hjelper våre dyktige kolleger internasjonale og norske bedrifter og organisasjoner med kommunikasjonsutfordringer innenfor alle tjenesteområdene, sier Ingrid Helsingen Warner.

Nå ønsker hun sin etterfølger lykke til i sjefsjobben.

Per Bjørkum kommer fra Arcus, hvor han har vært ansvarlig for all intern og ekstern kommunikasjon samt investorrelasjoner i åtte år. Før det var han en av gründerne i First House, hvor hans PR-byrå Trolltind Kommunikasjon var en del av oppstarten. Han har også vært kommunikasjonsdirektør i NetCom, journalist og redaktør i Reuters, og finansanalytiker.

- Per har en sjeldent bred erfaring som vil være veldig viktig for våre kunder, og for den videre utviklingen av Leidar. Han har vært toppleder for kommunikasjon i to store virksomheter, vært med på å ta et selskap på børs, jobbet som journalist og finansanalytiker, og har ledererfaring fra tre forskjellige kommunikasjonsbyråer, sier styreleder Rolf Olsen.

Bjørkum overtar stillingen 1. mai.

 - Leidar har en spennende organisasjon med kompetanse på omdømme, strategi, design, film og digitale virkemidler. Som erfaren kjøper av tjenester ser jeg stort potensial for denne integrerte satsningen. Dessuten motiveres jeg av å ha resultatansvar og å lede en så stor organisasjon med dyktige folk, sier han.

I tillegg til kontoret i Oslo med 21 ansatte, er Leidar til stede i Brussel, London, Dubai og Genève.

- Ingrid har gjort en fantastisk jobb i å bygge Leidar i Norge. 2020 var et meget krevende år, men hun og teamet har klart å holde omsetningen stabil og levere et solid overskudd. Samtidig har vi fått mange nye og viktige kunder, sier Olsen.