Sykollektivet Fæbrik og bilprodusenten Volvo skal sammen rette fokus på miljø og gjenbruk. Det gjør de ved å sende Fæbrik på gjenbruksturné. Det er PR-byrået Teige Goodchild som står bak konseptet.

De fire damene i sykollektivet startet turnéen for bare noen dager siden og er nå på jakt etter gjenbruksskatter. Turnéen rundt om på Østlandet filmes og legges ut på Fæbriks kanaler, i tillegg til at noe vil legges ut på en landingsside hos Volvo Cars.

Fæbrik produserer miljøvennlige klær og tekstiler, i tillegg til at de reparerer og designer samt lærer andre til å gjøre det samme. Skal vi tro Volvo er samarbeidspartneren en perfekt match for deres planer om å bli 100 prosent klimanøytrale innen 2040.

- Volvo Cars skal bli en ren elbilprodusent innen 2030 og et 100 prosent klimanøytralt selskap innen 2040. Blant tiltakene i miljøarbeidet er gjenbruk av tekstiler og materialer i bilene sentrale elementer. For å sette fokus på akkurat dette er Fæbrik og deres univers en perfekt samarbeidspartner, som når ut til en målgruppe som er viktig for Volvo, sier Erik Trosby, kommunikasjonssjef i Volvo Cars Norway.

Jenny Skavlan i Fæbrik mener samarbeidet med Volvo også hjelper dem med å nå ut til publikum.

- Vi i Fæbrik er veldig nysgjerrige på å lære mer om hvordan en bil kan gjøres mest mulig miljøvennlig. Alle disse tingene gleder vi oss til å få til og lære mer om gjennom dette samarbeidet. Det betyr også selvsagt mye at en så fremoverlent aktør som Volvo ser og verdsetter det arbeidet vi i Fæbrik gjør, og ønsker å løfte oss frem. Med sånne samarbeidspartnere blir det mulig for oss å spre vårt budskap til enda flere og forhåpentligvis gjøre en forskjell, sier Skavlan.

Teige Goodchild har sett etter samarbeidspartnere til Volvo, som de har jobbet med siden i fjor. Også de roser av Fæbriks evne til å formidle et bærekraftig budskap.

- Fæbrik-jentene er best i klassen når det kommer til formidling i sosiale medier, så vi er stolte av å kunne henge Volvos merkevare på deres knagg, sier Jennifer Bråthen, rådgiver i Teige Goodchild.