Peter Schwarz har over ti års erfaring i kommunikasjonsbransjen og har etter hvert spesialisert seg på kommunikasjon i energi- og industrisektoren. Først i olje- og gasselskapet Wintershall, og deretter som kommunikasjonssjef i industrikonsernet Lyse hvor han jobbet i tre år.

Nå er han hentet som en forsterkning til Gambit HKs Stavangerkontor sin satsing på bærekraft. Byråleder Henrik Halvorsen er svært fornøyd med signeringen av den nye spesialrådgiveren.

- Dette er en viktig signering for oss. Peter har bred erfaring innen selskapskommunikasjon og politisk kommunikasjon, og dyp sektorkunnskap innen energi og industri. Han vil være en verdifull ressurs for kundene våre, sier Halvorsen.

Henrik Arnestad Salthe, leder av Stavangerkontoret og Gambit HKs energipraksis, forteller at næringslivet i Stavanger er på full fart inn i en ny tid hvor det stilles stadig større krav til bedrifters bærekraft, i tillegg til at flere ønsker å omstille seg fra olje og gass til fornybar energi.

- Omstilling og inntreden i nye markeder er oppgaver som krever god intern- og eksternkommunikasjon. Det setter krav til endringsledelse, finansiell kommunikasjon og innsikt i politiske prosesser, mener Salthe.

Og det er nettopp dette som blir Schwarz sitt arbeidsområde når han skal hjelpe byråets kundebase med å omstille seg.

- Peter er et eksempel på det grønne skiftet. Han har derfor verdifull erfaring som han kan bruke for å hjelpe kunder som er på denne reisen, sier Salthe.

Det er ikke første gang Peter Schwarz rekrutteres til Gambits Stavangerkontor. I 2014 var han assisterende rådgiver før han gikk til Wintershall.

- Jeg ser fram til igjen å bli en del av et sterkt kommunikasjonsmiljø som Gambit HK. Etter flere år på kundesiden er jeg klar for å videreutvikle kompetansen min og bruke erfaringen min for nye kunder, sier Peter Schwarz.