Trigger og Nucleus er begge belønnet med to gull i den europeiske PR- og reklamekonkurransen European Excellence Awards. I tillegg henter også JCP PRAD, Babusjka, MSL og Geelmuyden Kiese et gull hver i konkurransen.

- Det er normalt godt over tusen påmeldinger til European Excellence Awards, og å hente to gull og to diplomer i korona-året 2020 syns vi jo er ganske motiverende! sier byråleder i Nucleus, Axel Revheim.

Nucleus går helt til topps med «Levende lydbok» for Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek i to ulike kategorier. Denne jobben har de også vunnet gull med i Sabre Awards tidligere i år.

- Vi fortsetter en sterk tradisjon om å levere gullprosjekter år etter år og tar det som overbevisende dokumentasjon på at vi skaper målrettede kampanjer med gode resultater. «Levende lydbok» har nå hentet tre gull i europeiske PR-mesterskap i år – noe vi syns er veldig inspirerende og ikke så rent lite imponerende.

Trigger henter sine gull for kundene Asan, i samarbeid med OMD og Oslo Assembly, og Visit Norway i samarbeid med One Big Happy Family.

Med Asan-kampanjen vil Trigger vise sex slik den egentlig er.

- I en tid der mange eksponeres for et forvridd bilde av kjærlighet og seksualitet, for eksempel gjennom porno, syns vi det er viktig å minne om at intimitet er noe av det fineste som kan oppstå mellom to mennesker, har produktsjef i Asan, Cecilie Ramm, tidligere fortalt.

Les mer: Trigger står bak ny Asan-kampanje: - Tør å vise sex som den egentlig er

Det andre gullet henter Trigger for Visit Norway-kampanjen «Norwegian Space Travel», som ikke spiller på romfart, men på alt Norge har av plass.

- Seks nominasjoner og to gull i et år som virkelig har satt oss alle både kunder og bransjen på prøve føles helt fantastisk. Det er en super anerkjennelse å få i selskap med de aller beste byråene i Europa. Js, og ikke minst av de dyktige kollegene i Trigger. Dette er bare helt vilt bra jobba! sier byråleder Bente Kvam Kristoffersen i Trigger.

Visit Norway er også kunden på gullet Babusjka henter hjem for filmen Ski DNA. De er altså representert i to av gullene de norske byråene henter i konkurransen.

- Det er utrolig gøy å hente hjem to gull i denne prestisjefulle PR-konkurransen, spesielt i dette vanskelige året. Ekstra stas at vi når topp med to forskjellige jobber! Det viser at vi klarer å levere bredt og godt – en viktig egenskap når du representerer denne store bransjen. Vi står midt i en pandemi og det handler om overlevelse for bransjen, sier leder forbrukermarkedsføring i Innovasjon Norge, Katrine Mosfjeld.