PR- og kommunikasjonsbyrået Zynk har lagt bak seg en prisvinnende høst med blant annet seieren i Kampanje og Kantars gjeve byråkåring Byråprofil, der byrået gikk til topps i kategorien «Årets PR-byrå». I tillegg har byrået også fylt ti år.

- Zynk har hatt tiårsjubileum i 2020, et år som har vært intenst, utfordrende og lærerikt både for oss og våre kunder. Da er jeg glad for at vi kan gå inn i et nytt år med full fart og et enda sterkere partnerskap, sier styreleder Claus Sonberg i Zynk.

Les også: Byråprofil-vinner fyller ti år som PR-byrå: - Husker vi satt to stykker rundt et møtebord

For nå blir tidligere DN-journalist Marte Ramuz Eriksen (41) ny partner i Zynk. PR-byrået vil med dette ha seks partnere. Ramuz Eriksen har vært seniorrådgiver i Zynk siden 2017. Hun er i dag kundeansvarlig for flere av Zynks største kunder, innenfor blant annet store eiermiljøer, kunnskapsbedrifter, bank/finans og retail/handel der hun blant annet bistått XXL.

- Marte utviklet seg rekordraskt til en betrodd rådgiver. Hun forstår kundene og markedet svært godt. Hun bidrar også til å utvikle både kundene og byrået innenfor viktige områder som finansiell kommunikasjon, strategisk rådgivning, posisjonering og krisehåndtering. Vi gleder oss til at hun som ny partner og medeier blir enda mer involvert i å forme den videre utviklingen av Zynk, sier styreleder Claus Sonberg.

Marte Ramuz Eriksen kom til Zynk i juni 2017, etter 15 år i pressen. De siste ti årene var hun i Dagens Næringsliv, og hun har tidligere også jobbet i Finansavisen. Eriksen er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH).

- Det er rett og slett kjempegøy å få være med og utvikle Zynk videre. Vi har de beste folka både på kontoret og på kundesiden, og det er veldig spennende å få lov til å sitte så tett på kundene og være med å løse de utfordringene de står overfor, sier Eriksen.

Zynk har i dag 18 rådgivere, og har det siste året styrket seg både på krise og beredskap, strategiutvikling og selskapskommunikasjon. Byrået skal fremover ansette flere rådgivere, særlig innenfor områdene strategi og bærekraft.

- 2020 har vært et år hvor vi har jobbet med enda mer forretningskritisk rådgivning for kundene våre. Det har vært krisehåndtering, digital ledelse og endringskommunikasjon, stordataanalyser – og arbeid med rammebetingelser for bedrifter og næringer. Vi bistår ledere med å forstå omverden, sikre støtte eksternt og få med de ansatte på å gjennomføre strategien som er lagt. Zynk-laget har lagt ned en enorm innsats og engasjement i dette spesielle året. Med Marte som partner er vi enda bedre rustet for 2021, sier daglig leder Guri Størvold.

Les også: Topper Byråprofil for tredje året på rad – nykommer inntar PR-pallen