Kruse Larsen starter det nye byrået, NorthCom, sammen med svenske Reform Society og danske Oxymoron. Det melder Kruse Larsen i en pressemelding onsdag morgen. Byrået skal levere kommunikasjon og samfunnskontakt på tvers av landene, med bærekraft, helse og digitale kampanjer som særlig prioriterte satsningsområder.

- Vi kombinerer det beste fra tre verdener, med innsikt i hvert land, et bredt nordisk overblikk og en struktur det er enkelt å forholde seg til for kundene, sier daglig leder i Kruse Larsen, Jan-Erik Larsen.

- Vi har kunder med viktige behov i flere av de nordiske landene. De skal oppleve samme kvalitet, tette oppfølging og dype lokale kunnskap overalt. Nettverket med disse to har fungert svært bra, men et felles byrå sikrer samtidig smidigere samarbeid, enklere kunnskapsoverføring og et mer helhetlig arbeid for kunden, uansett prosjekt, sier Larsen.

- Tvers av landegrensene
Kruse Larsen eier fra før digitalbyrået Pressure sammen med Reform Society. Begge byråene har samarbeidet med Oxymoron på flere forskjellige prosjekter.

- Vi gjør mye forskjellig og lærer mye av hverandre, men vi deler samme grunnleggende verdier. Vi har alle høykompetente ansatte, gir ærlige råd og har et tydelig fokus på kvalitet og skreddersøm i leveransene våre. NorthCom blir fantastisk for de store kundene med behov over hele Norden, men også for dem som har enkeltoppdrag de trenger å få løst effektivt på tvers av landegrensene, sier Larsen.

Byrålederen blir styreleder i det nye selskapet, som skal være representert i alle de tre hovedstedene.

- Jobbet med i lang tid
- Dette er en veldig spennende satsing, som vi har jobbet med i lang tid. Alle de tre byråene opplever det samme behovet fra kundene sine og ser at et felles byrå vil gi et mye bedre og mer konsistent tilbud. Da er dette et naturlig steg å ta sammen med kolleger og byråer vi har lært å kjenne godt over tid, som vi alt samarbeider med og som vi vet leverer kvalitet, sier Birgitta Pagot, administrerende direktør i svenske Reform Society.

Pagot blir styremedlem sammen med Larsen og Kresten Schultz Jørgensen fra det danske byrået Oxymoron.

- Vi har allerede flere felles nordiske team som arbeider mellom byråene, vi har etablert nasjonale kampanjebyråer sammen, vi har felles kunder allerede i dag. Vi ser et stort, framtidig felles marked, sier Schultz Jørgensen.

Til sammen har de tre byråene bak NorthCom 110 medarbeidere. Det nye byrået har vært operativt fra 1. desember.