Etter flere år i PR-bransjen, er Elisabeth Skarsbø Moen klar for nye oppgaver som ny markeds- og kommunikasjonsdirektør i Norges største næringsklynge Energy Valley.

- Selskapene som utgjør Energy Valley har satt seg som mål å levere energitransformasjonen, og et mer spennende oppdrag finnes ikke i norsk næringsliv for tiden. Bærekraftig energi er forutsetningen for å skape gode samfunn, det vet vi som er vokst opp i Norge, sier Elisabeth Skarsbø Moen.

Energy Valley består av en rekke ledende teknologibedrifter i SMB-segmentet, inkludert flere av Norges største selskaper som Aker Solutions, Equinor, Lundin Energy, Technip FMC, Glitre Energi og Kongsberg Maritime, sammen med en rekke utdannings- og forskningsmiljøer som UiO, USN, SINTEF, IFE og BI, og konsulentselskaper og advokatfirmaer.

- Vannkraftutbyggingene skapte en industrikultur som vi igjen bygde oljenasjonen på, og vi har klart å fordele verdiene og kunnskapen på en slik måte at vi er godt i gang med å bygge fornybarnasjonen Norge. Det er vår generasjons viktigste oppgave – å skape arbeidsplasser og ny energiteknologi samtidig som vi kutter klimautslippene, sier Skarsbø Moen.

Hun kommer fra en stilling som seniorrådgiver i Zynk, hvor hun har vært siden 2014. Før det var hun journalist og kommentator i VG, hvor hun også jobbet med utviklingen av VG+.

- Vi er meget fornøyd med å ha fått Elisabeth med på laget. Hun er en av Norges mest erfarne kommunikasjonsledere og har et nettverk og en kompetanse som vi nå får nyte godt av. Gjennom Elisabeth vil vårt arbeid med å styrke vår posisjon som Norges nasjonale energiklynge bli enda mer kraftfullt, sier daglig leder i Energy Valley, Preben Strøm.

Hos Zynk ønsker de Elisabeth Skarsbø Moen lykke til.

- Vi ønsker Elisabeth lykke til med kjempespennende ny jobb i næringslivet. Hun har vært hos oss i syv år og har absolutt satt sitt preg på Zynk. Og så er det sånn at flinke folk skal videre i livet. Dette er ikke overraskende sånn sett, men det vil merkes at Elisabeth ikke er på kontoret vårt lenger, sier Zynk-sjef Guri Størvold.