Navn: Mah-Rukh Ali

Stilling: Seniorrådgiver i Nucleus  

Alder: 
38

- Hvordan trives du i den nye jobben og hvordan får du tatt i bruk erfaringene dine fra tiden som journalist og nyhetsanker hos Nucleus? 

- Jeg har mange utrolig flinke, inspirerende og kreative kolleger, samt trivelige og interessante kunder, så jeg trives veldig godt og lærer noe nytt hver dag! Det er mye erfaring jeg får tatt i bruk, men hvis jeg skal nevne noe: Evnen til å sette seg raskt inn i ulike saker og problemstillinger, tempo fra et nyhetsstudio og direktesendinger, samt kjennskap til hvordan norsk og internasjonal politikk blir til.

- Hva spiser og drikker du julaften?

- På julaften spiser vi først østers, så pinnekjøtt. Til dessert er det multer.

- Hva er ditt personlige høydepunkt fra medie- og kommunikasjonsåret 2020?

- Det amerikanske valget, mediedekningen, og ikke minst etterspillet som pågår nå hvor det gjøres skremmende forsøk på å undergrave valgresultatet.

- Hva var den beste og den verste tv-serien du brukte tid på i år?

- «The Crown» er den beste serien jeg har sett i år. Sesong fire var helt suveren. Imponert over Emma Corrin som spiller Diana, og Josh O’Connor som spiller prins Charles. Det voldsomme, men samtidig intimt delikate og skjøre kommer så godt frem i begge karakterene. I tillegg synes jeg Gillian Anderson gjør en fabelaktig figur som Margareth Thatcher. Hun portretteres som ufyselig og beinhard, men menneskelig. Jeg har ikke sett noen dårlige serier. Jeg gir alle serier en sjanse, og hopper av etter første episode hvis den ikke fenger.

- Hva er årets kommunikasjonstabbe ?

- Det må være koronahåndteringen til den svenske statsepidemiologen Anders Tegnell og hans teori. Et godt stykke på veien må han ha tenkt at det var for sent å snu. Men det er aldri for sent å snu når du har gjort en feil. 

- Hva er det første du vil gjøre når koronakrisen er over, som du ikke kan gjøre nå?

- Da skal jeg reise masse. Jeg elsker å reise, både steder jeg har vært mye, men også oppdage nye områder og måter å leve på. Å reise til utlandet har helt klart vært det aller største savnet. Jeg kommer til å sette meg på et fly ved første mulighet.

- Ble du overrasket over mangfoldsdebatten som eksploderte i sommer?

- Jeg ble ikke overrasket. Debatten om mangfold har vært der i mange år, men den har hatt ulike aktører og foregått på ulike arenaer. Jeg synes det har vært godt å se mange nye stemmer engasjere seg, og håper debatten har ført til en ytterligere bevisstgjøring. Ellers tror jeg stadig flere har en bredere og sunnere definisjon av mangfold. Det er ikke lenger redusert til hudfarge og kjønn. De unge som vokser opp i dag har dessuten et helt annet forhold til dette: Mangfold er naturlig. Alt annet er unaturlig.

- Sist gang ble det bompengeopprør og ulv, men hvilken sak tror du vil definere valgkampen neste høst?

- De sosiale og økonomiske forskjellene mellom folk har blitt tydeligere og ytterligere forsterket gjennom koronapandemien, og jeg tror denne ulikheten mellom folk i landet vårt kommer til å prege valgkampen.

- NRK og serieskaperne har fått så hatten passer etter sin omgang med historien i «Atlantic Crossing», men var det innafor eller utafor å gjøre kronprinsesse Märtha til spesialagent i det hvite hus?

- Jeg har fulgt debatten, men den har ikke klart å få meg interessert i serien. Og det sier kanskje sitt? Jeg kan ikke uttale meg spesifikt om serien når jeg ikke har sett den, men tenker at det er stor forskjell på kunstnerisk frihet og historietolkning på den ene siden, og bevisst faktafordreining og oppspinn, som serien blir beskyldt for, på den andre.

- Hvilket bilde fra kamerarullen din i 2020 kommer du til å huske best?

- Dette bildet fra en tur til Lista i høst. Det var nesten skyfri himmel og strålende varm sol i dette vakre, fredelige, forblåste og helt unike landskapet på Listalandet.

Listalandet:

- Dette bildet er fra en tur til Lista i høst. Det var nesten skyfri himmel og strålende varm sol i dette vakre, fredelige, forblåste og helt unike landskapet på Listalandet.