I en fersk spørreundersøkelse svarer ni prosent av de spurte at de er ganske eller svært positive til å fly med det ungarske lavprisselskapet Wizz Air.

I undersøkelsen sier hele 63 prosent at de er svært eller ganske negative til å fly med Wizz Air, skriver Fri Fagbevegelse. Spørreundersøkelsen viser at kvinner er mer negative til å reise med selskapet enn menn, og at de eldre er mer skeptiske enn de yngre.

De som bor i Nord-Norge, er mer skeptiske enn de som bor på Østlandet.

Siden selskapet i oktober lanserte planene om å begynne innenriksflyginger i Norge, og startet med flygingene måneden etter, har selskapet fått kritikk blant annet for arbeidsforholdene til selskapets ansatte. Statsminister Erna Solberg (H) er blant dem som har stilt seg bak en boikott av selskapet.

Også flere fagforeninger har oppfordret til boikott av det omdiskuterte selskapet, som har fått rykte på seg som fagforeningsknuser etter at de sa opp ansatte som fagorganiserte seg.

Selv er Wizz Air overrasket over mottakelsen de har fått i Norge, men har tidligere sagt at det ikke har noe betydning for satsingen i Norge.

Undersøkelsen er gjennomført av Opinion på oppdrag for Fri Fagbevegelse.

Tirsdag denne uken nådde Wizz Air en ny milepæl. Lavprisselskapet landet for første gang i Kirkenes.

På en pressebrifing med norske journalister samme dag, sa markedssjef Johan Eidhagen at selskapet regner med å bruke opptil fem år på å etablere seg og få virksomheten i Norge lønnsom.

– Vi har ikke fått en mottakelse i noe annet marked i Europa som den vi har fått i Norge. Men dette får ingen betydning for vår satsing, sa Eidhagen ifølge Flysmart24.