Senterpartiet (Sp) er i svært godt driv på meningsmålingene og velgernes dom på tampen av året er at Sp-lederen Trygve Slagsvold Vedum er den soleklare vinneren. Fortsatt er det lenge til valget i i september, men for alle dem som begynner å tenke på en jobb i regjeringsapparatet kan det være greit å begynne forberedelsene. I hvert fall om du jobber i kommunikasjonsbransjen. 

I dagens VG raser Vedum mot svingdøren mellom PR og politikk, og nekter å hente rådgivere fra PR-byråene. Med mindre de har hatt en annen jobb i rundt ett år.

– Det er ingen senterpartist som kommer til å komme i regjeringsapparatet med den bakgrunnen. Det har jeg sagt siden 2014, og jeg tror at mange av de yngre, flinke folkene har skjønt at det ikke er på den måten man kan bli statssekretær eller politisk rådgiver. Det er ved å engasjere seg i lokallaget sitt, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til VG.

Svingdøren mellom PR-bransjen og politikken skaper store problemer for demokratiet, mener Vedum, og love å stramme inn hvis Sp kommer i regjering.

– Kjell Ingolf Ropstad tok inn en rådgiver direkte fra First House, Guri Melby tok inn en rådgiver direkte fra First House og Erna Solberg har gjort det hele tiden, sier Vedum.

Les også: - Jeg kan garantere Vedum at han i fremtiden vil kjøpe eksterne PR- og reklametjenester

Dersom Senterpartiet kommer i regjering lover Vedum «at ikke et eneste menneske fra PR-byråene skal få posisjoner i departementene partiet styrer og han skal sende ut et brev til alle de statlige etatene, som skal nektes å bruke en eneste krone på PR-byråer.» Alle unntak må godkjennes av politisk ledelse i departementene.

Les også: Vedum vil stenge døren mellom politikk og PR-bransje