Ingeniørfirmaet Cowi er ute med en ny merkevarekampanje der de hyller fagnerdene i byggenæringen. En ny bransjetittel, Star Wars og lek skal inspirere ingeniører i bransjen til å omfavne sin indre nørd. Kommunikasjonsdirektør i Cowi, May Kristin Haugen, mener byggenæringen har en tendens til å bli litt vel tradisjonelle i formen.
 
- Vi ønsket å gjøre noe som er litt lekent, noe som kan vekke stolthet og gi anerkjennelse for de som er opptatt av kontinuerlig deling av kunnskap. Vi har funnet på et nytt ord som relativt presist beskriver målgruppen vår, sier hun.
 
Nyordet hun refererer til er «ingenørd», som nå innføres som uformell ærestittel. Hedersbetegnelsen kan bæres av personer med dyptgående kunnskap om spesifikke tema, som deler denne med kolleger. Ordet er sammensatt av ingeniør og nerd, og «ingenørdene» er ofte ingeniør av utdanning, men ikke alltid.
 
Møt «ingenørd» og administrerende direktør i Cowi nederst i saken.
 
Haugen forteller at det blir mye fokus på prosjekter og løsninger i byggenæringen. «Samfunnskritisk infrastruktur», «komplekse byggeprosjekter» og «utfordrende tekniske løsninger», trekkes ofte frem når næringens aktører skal fremheve sin verdiskaping og attraktivitet.
 
- Denne gangen ønsker vi å fange menneskene og hva som driver dem. Det er helt påfallende å se hvordan folk livner til i kroppen og glitrer i øynene når de får snakke om noe de brenner for, fortsetter hun.
 
Hun mener dette ofte er fag eller sære interesser for ingeniører.
 
- Nesten uansett tematikk blir vi som mennesker fascinert og inspirert av å se noen som prater engasjert om noe de kan mye om, legger hun til.
 
«Ingenørder» leker godt sammen
Det overordnede målet med kampanjen er økt attraktivitet som arbeidsgiver, stolthet blant egne ansatte, samt ansettelse av nye spesialister. Haugen forteller at bransjen har et stort behov for spesialistkompetanse.
 
- Vi trenger de som aldri er ferdig utlærte, de som engasjert deler av sin kunnskap og inspirerer andre til å dyrke sine interesser, sier hun.
 
Videre mener hun at ledere må tilrettelegge for at hver medarbeider motiveres til å utvikle sitt fulle potensiale.
 
- Vi tror at «ingenørder» leker godt sammen. Samfunnet trenger det for å løse fremtidens utfordringer, sier Haugen.
 
Kampanjen er laget in-house av Cowi selv og den skal fungere som en synlighets- og rekrutteringskampanje for å tiltrekke fagspesialister på nasjonalt plan.
 
Marius Weydahl Berg, administrerende direktør i Cowi, har kommet ut av skapet som «ingenørd»: