TV- og reklameselskapet til TV-kjendisene Thomas Numme, Harald Rønneberg og Truls Svendsen henter tidligere Geelmuyden Kiese-partner Øivind Winge som ny byråleder for avdelingen som jobber med kreativitet, innhold og historiefortelling.

- Øivind Winge kommer inn med stor faglig kompetanse og brennende engasjement, hans kompetanse fra content, merkevare og kreative miljøer er en perfekt match for Plan-B. Hans erfaringer og kompetanse med bygging av kreative miljøer er ett stort pluss, samtidig skårer han skyhøyt på selskapets verdier, sier administrerende direktør Line Konglevoll til Kampanje.

Innholdsmarkedsføring og konseptutvikling har Winge jobbet med før. Han har tidligere vært med å starte Dinamos satsning på innholdsmarkedsføring i Dinamo Magazine og har også erfaring fra Teft designkontor i dag Spoon Norge. Øivind har i tillegg lang erfaring med redaksjonsarbeid fra flere roller i Dagbladet konsernet.

- Plan-B har underholdning i sitt DNA, det liker jeg. Deres forretningsmodell og tjenestetilbud er unikt i Norge. Management, TV-produksjon, podkast og kreativitet er alle viktige elementer i kommersiell historiefortelling. Samtidig er selskapet bygget utelukkende rundt fantastisk fine og dyktige folk, sier Øivind Winge. 

Flere kreative har sluttet
Winge kommer nemlig fra et av de største PR- og kommunikasjonsbyråene i Norge Skandinavia. I Geelmuyden Kiese jobbet Winge som seniorrådgiver og fagansvarlig for merkevare og design.  Han kom til byrået i  2014 og var sterkt delaktig med å starte opp PR-byråets store satsing på kreativitet sammen med Eva Sannum og Petter Herming. Også Vidar Singh var sentral i arbeidet med å bygge opp avdelingen for kreativitet i GK.

Felles for dem alle er at de nå har sluttet i PR- og kommunikasjonsbyrået.

- Har det spilt inn på din beslutning at også Eva, Petter og Vidar har sluttet i Geelmuyden Kiese?

- Etter snaue seks år i GK hadde jeg lengst fartstid i partnerskapet og det føltes naturlig å fortsette min reise. Jeg har jobbet lenge sammen med Petter og vi bygde opp Dinamo Magazine sammen, vi var sammen i konsernstab i Posten Norge og jobbet også i Teft. Det er klart det betyr noe, sier han. 

Les også: Ny GK-partner slutter - går til Trigger

- Vi gjorde en gjensidig avtale
Han vil ikke gå inn på avtalen han gjorde med Geelmuyden Kiese rundt avslutningen av arbeidsforholdet i PR-byrået.

- Nei, selve avtalen jeg har hatt med Geelmuyden Kiese ønsker jeg ikke å gå inn på. Den ble landet i i fjor. Vi gjorde en gjensidig avtale der vi bestemte oss for å gå hver vår vei uten dramatikk. Jeg ønsker alle de flinke folke i Geelmuyden Kiese lykke til videre, sier Winge.

Som partner satt han også på en post i byrået, men sier prosessen med å selge aksjer «har gått smertefritt».

- Aksjene var en fin gest fra Hans og vi var enige om betingelsene her. Det var enkelt for meg å takke ja til det, sier han.

Les også: Hartmann rykker opp i GK – legger samtidig ned designavdeling

Han oppsummerer tiden i GK som «veldig interessant og en spennende reise» og sier han likte å være i «en tydelig utfordrerrolle» på kreativitet da de startet opp satsingen i 2014.

- Da PR-byrået beveget seg mot å bli et reklamebyrå var det en spennende utfordrerrolle. Det er alltid inspirerende. Geelmuyden Kiese er et byrå som aldri står stille og det har vært kjempemorsomt å være med på den reisen. Det har vært spennende, krevende og utfordrende og jækla mye moro. Det jeg kan si er at jeg har lært utrolig mye i Geelmuyden Kiese, også fra Hans. På sitt beste er han rett og slett fantastisk.

- En spennende match
I Plan-B vil han bli ansvarlig for mye av det samme som i Geelmuyden Kiese.

- Jobben blir kanskje ikke så annerledes?

- Plan-B er en ny, tydelig utfordrer på kreativitet, med fokus på underholdning, film og konseptutvikling mer enn de mange av tjenestilbudene til Geelmuyden Kiese. Vi skal ikke bli en one stop shop på kommunikasjon, så der blir det en forskjell, sier Winge.

Kreativ leder i Plan-B Konsept, Morten Nyheim Larsen, mener ansettelsen tilfører underholdningshuset Plan-B mye. 

- Vår kompetanse fra TV, film og produksjon er en spennende match med Øivinds erfaring fra byråverden og kommunikasjonsfaget, hans kunnskap og erfaring styrker vårt tjenestetilbud innen kommersielle oppdrag, sier Nyheim Larsen.

Les også: Tjener millioner på TV 2-suksesser - nå mister de sitt største tv-program