Agenda Rådgivning er et selvstendig datterselskap av Tankesmien Agenda, og betegner seg som et verdibasert rådgivningsmiljø som jobber med strategi og kommunikasjon, med mål om å bidra til at viktige samfunnsaktører får økt gjennomslag.

- Jeg gleder meg til å lede et viktig kommunikasjonsmiljø for organisasjoner og andre viktige samfunnsaktører, sier Tone Foss Aspevoll, daglig leder av Agenda Rådgivning.

- Jobber dere som et PR-byrå?

- Vi tar oppdrag, og jobber nesten som vanlige kommunikasjonsbyråer. Forskjellen er at vi jobber verdibasert og prioriterer aktører med høy samfunnsnytte. Med det mener jeg organisasjoner, ideell sektor, stiftelser, kulturlivet, bærekraftig næringsliv og arbeidslivets parter. sier hun. 

Hun sier hennes første oppgave er å ansette flere. Selskapet hadde i 2019 en omsetning på rundt seks millioner kroner.  

- Det er stort behov for oss, og vi håper å ansette flere innen kort tid, sier Aspevoll.

Les også: Blir digital rådgiver i Tankesmien Agenda: - Akkurat det jeg har lyst til å jobbe med

Aspevoll har vært med på å etablere Agenda Rådgivning siden oppstart i 2018, og overtar stillingen etter Marit Brandt Lågøyr.

- 2021 blir spennende på mange måter. Stortingsvalget betyr at det er viktig å orientere seg mot nye politikere og nye politiske konstellasjoner for å få gjennomslag for sakene sine. Samtidig gjør koronapandemien at mange må tenke annerledes rundt sin kommunikasjon. Det er viktigere enn på lenge å jobbe strategisk med kommunikasjon for posisjonering, synlighet og politisk gjennomslag. Her har vi mye innsikt og erfaring å bidra med, sier Aspevoll.

Tone Foss Aspevoll har bakgrunn fra presse, organisasjonsliv og politikk. Hun har jobbet som kommunikasjonsleder i Barneombudet, informasjonsleder for SV på Stortinget, informasjonssjef i Bellona, og journalist og nyhetssjef i Klassekampen. Hun har hovedfag i medievitenskap fra UiB, og masterkurs i ledelse fra BI.

- Vi er veldig stolte over å få Tone Foss Aspevoll i førersetet for Agenda Rådgivning. Hun har den kompetansen og erfaringen som trengs for å løfte Agenda Rådgivning videre, slik at flere viktige stemmer får plass i samfunnsdebatten, sier Sigrun Aasland, styreleder i Agenda Rådgivning.

Agenda Rådgivnings styre består av styreleder og nestleder i Tankesmien Agenda, Sigrun Gjerløw Aasland, tidligere LO-leder Gerd Kristiansen, direktør for Landbrukssamvirke Ola Hedstein, høyskolelektor ved Høyskolen Kristiania, Ketil Raknes, generalsekretær i Norske Kvinners Sanitetsforening Grete Herlofsen, og Bjørn Erik Dahl, LO.