Petter Herming slutter i Geelmuyden Kiese (GK), der han var partner og leder for kreativ avdeling. Han blir kundeansvarlig i Trigger. 

- Etter seks lærerike år i GK var det på tide med noe nytt. Trigger har jo levert varene sine veldig bra og fått mye oppmerksomhet siden oppstarten for ti år siden, og er naturligvis et sted jeg har vært nysgjerrig på lenge. Folk, kreativitet og innsikt er viktige pilarer i denne bransjen, og Trigger scorer veldig høyt på alle tre, sier Herming. 

Tidligere denne uken skrev Kampanje at GK-partner Svein Roger Selle også slutter i kommunikasjonsbyrået. 

I likhet med Selle, avviser Herming at vårens mediestorm rundt Hans Geelmuyden eller endringene i GK-ledelsen har noe å gjøre med at han slutter. 

- Denne prosessen startet i hodet mitt ved begynnelsen av året, fordi jeg fikk endrede oppgaver forrige høst. Da tenkte jeg at det var på tide å gå videre. Jeg har vært med å bygge opp kreatørmiljøet i GK fra scratch i 2014, og nå når stafettpinnen gikk videre, tenkte jeg at jeg skulle gå videre og gjøre noe annet. Så kom koronapandemien, og da ble det satt litt på vent. Så endte jeg opp i Trigger, som jeg er veldig glad for, sier Herming til Kampanje. 

- Helt udramatisk
Kampanje har tidligere skrevet om at rådgiverne Håkon Knudsen og Haakon Forren nylig har forlatt GK. Managing partner i GK, Marit Høvik Hartmann, bekrefter til Kampanje at åtte ansatte har forlatt byrået den siste tiden. Hartmann sier at seks av dem var permitterte da de sa opp stillingene sine. 

- Har vårens mediestorm rundt GK eller endringene i ledelsen hatt noe å gjøre med at flere har sluttet den siste tiden? 

- Her må jeg stole på det disse personene selv sier, og ingen av dem har oppgitt dette som grunn. Så vet jo jeg at på innsiden av GK så har vi hatt gode samtaler om debatten, og at det har lagt seg. Jeg stoler på dem når de sier at det ikke har noe med mangfoldsdebatten å gjøre, sier Hartmann. 

Ifølge Hartmann ble ikke arbeidsmiljøet hos GK negativt påvirket av debatten. 

- Når man har stått i noe vanskelig sammen, blir samholdet sterkere - så energien og kulturen i GK føles sterkere enn noen gang. GK er et byrå som mener. Det er jo derfor vi jobber her, sier hun. 

- Sterkt samhold:

- Når man har stått i noe vanskelig sammen, blir samholdet sterkere, sier partner og daglig leder i GK i Norge, sier Marit Høvik Hartmann. Her sammen største eier Hans Geelmuyden.

Hartmann sier også til Kampanje at det er helt udramatisk at to partnere forlater byrået på kort tid. 

- Svein Roger Selle går i praksis fra lønnslipp til faktura. Vi fortsetter et nært samarbeid, og hverken kundene eller de ansatte vil merke noen forskjell. Vi kommer til å jobbe på en helt lik måte, vi har en samarbeidsavtale med ham som er langsiktig. At vi har funnet en ny arbeidsform som passer ham bedre nå, det er jeg glad for, sier hun og fortsetter: 

- Når det gjelder Petter Herming, er vi glade for å ha hatt ham på GK-laget i seks år, jeg ønsker ham lykke til videre i Trigger.

- Allerede løftet prosjektene våre
I tillegg til seks år i GK, har Herming tidligere jobbet i La Familie/The Missing Link, Grey, og vært partner og daglig leder i Teft (nå Spoon) og Dinamo. Han har også erfaring «fra andre siden av bordet» etter tre år i konsernstab kommunikasjon i Posten Norge.

- Petter har en erfaring og allsidighet som vi er utrolige glade for å få på huset. Han har et engasjement for kommunikasjonsfaget som er helt unikt, og allerede etter den første uken på jobb har han bidratt sterkt og løftet flere av prosjektene våre, sier Bente Kvam Kristoffersen, daglig leder i Trigger. 

Herming sier at han håper at hans lange fartstid i bransjen og erfaring gjennom mange forskjellige roller vil komme godt med på hans nye arbeidsplass. 

– Jeg har alltid hørt mye skryt om det gode miljøet i Trigger, og så langt har det innfridd. Jeg har virkelig troen på at dette er et sted jeg kan utvikle meg mye. Kundelisten er i tillegg veldig spennende, og jeg gleder meg til å bidra, sier Herming. 

Les også: Tidligere Aftenposten-journalist med spark til PR-bransjen etter «Geelmuyden-gate»