Saken er oppdatert med flere kommentarer.

I en oppdatering på Facebook skriver viseadministrerende direktør og partner i PR- og kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese, Svein Roger Selle, at han slutter i selskapet. Selle ble først ansatt i GK i 1999 og gikk løs på sin andre runde i byrågruppen i 2015 etter å ha ledet sitt eget reklamebyrå, MK Bergen, i en rekke år. 

- Etter å ha vært på hjemmekontor siden mars, har jeg innsett at det er kjekt å reise mye rundt omkring i Skandinavia, men enda bedre å være på Vestlandet. Jeg har derfor bestemt meg for å bruke mer tid på familie og jobb – mindre på reiser.  Det betyr at jeg fra 1. september ikke lenger er partner og ansatt som viseadministrerende direktør i Geelmuyden Kiese Gruppen. Vi vil fortsette det gode samarbeidet, og jeg vil nå være tilknyttet GK som Associate Partner, skriver Selle på Facebook.

Starter eget selskap
Overfor Kampanje anslår Selle at han har hatt mellom 100 til 150 reisedøgn i året, inntil koronakrisen satte en stopper for det.

- Jeg får personlig håndskrevet hilsen fra Flytoget til jul, skjønner du? Det er hyggelig, men jeg blir litt lei meg også, sier Selle.

Det siste halvåret med mindre reising har vært «frydefullt» og nå gleder han seg til å tilbringe mer tid på Vestlandet som gründer av Selle & Partners. Han skal fortsatt dele kontor med GK i Bergen og være samarbeidspartner, samtidig som han skal ha egne kunder.

- Det er en fin avtale og jeg er glad for samarbeidet, sier Selle.

Les også: Slutter i MK - begynner i GK

- Har hatt tett dialog
Tidligere i sommer ble det kjent at Hans Geelmuyden trer til side som toppsjef i GK Gruppen for å gi plass til danske Karne Lykkebo, som er ny gruppesjef, og Marit Høvik Hartmann, som er ny norsk sjef.

Les mer: Ny GK-topp: - Bransjen har et problem og det skal fikses

- Har dette en sammenheng med endringene som ble gjort i GK-ledelsen?

- Nei, det har det ikke. Det har vært en lengre prosess. Jeg og Hans har hatt en tett dialog hele tiden, og da disse endringene kom opp sa jeg til Hans at jeg ikke ville at han skulle vurdere meg til rollen som skandinavisk sjef eller norsk sjef. Det hadde betydd at jeg måtte reise enda mer og det var ikke aktuelt.

- Har mediestormen Hans Geelmuyden befant seg i tidligere i sommer bidratt til avgjørelsen?

- Nei, absolutt ikke. Jeg har kjent Hans i 20 år og husker da vi ansatte Nyamko Ana Sabuni, en strålende flink afrikansk kvinne, som senere ble integrasjons- og likestillingsminister i Sverige. Dette er 20 år siden. GK har alltid vært opptatt av mangfold. Hans sa noe dumt og har beklaget. Hadde jeg vært påvirket av det, så hadde jeg aldri funnet på å inngå et langsiktig samarbeid med GK.

- Hva slags ambisjoner har du for selskapet ditt?

- Det skal jeg få lov til å komme tilbake til. Nå må vi først få dette til å fungere skikkelig.