Kommunikasjonsbyrået Burson Cohn & Wolfe (BCW) og mediebyrågruppen GroupM samler kompetanse fra flere fagfelt i felles lokaler. Begge byrågruppene eies av den britiske PR- og reklamegiganten WPP, som er verdens største reklamebyrå målt etter inntekt.

Burson Cohn & Wolfe er verdens tredje største kommunikasjonsbyrå og administrerende direktør Kristian Sarastuen forteller at WPP har som mål å bygge campuser med spisskompetanse rundt om i verden.

- Vi samler ekspertkompetanse fra flere felt under ett tak og vår eier WPP har som mål å bygge campuser med spisskompetanse rundt om i verden. Nå får Norge sin egen ekspert-hub. BCW og GroupM har utfyllende kompetanse som er etterspurt i markedet og vi ser allerede gode resultater knyttet til kundesamarbeid, sier Sarastuen.

Les også: Lønnskutt og permitteringer i Burson - men PR-byrået henter også inn digital rådgiver

Videre forteller han at de allerede ser gode resultater knyttet til kundesamarbeid, og trekker frem et eksempel fra synlig i juni. Da vant BCW og GroupM-byrået Mindshare en studentrekrutteringskampanje for Universitetet i Sørøst-Norge.

- Det er helt klart at det bærer frukter å kunne tilby kompetanse på langt flere av områdene kundene har behov for, sier Petter Skippervold fra Mindshare.

Birgitte Vibe, operasjonell direktør mediebyrågruppen GroupM, forteller at det å samle kompetanse under ett tak er en viktig del av strategien til WPP.

- Forretningsmessig er det uten tvil en vinn-vinn situasjon der vi kan tilby spisset kommunikasjonsrådgivning innenfor både samfunns- og myndighetsdialog, og digitalt drevet merkevarebygging, sier hun.

Viseadministrerende direktør i BCW, Susanne Lende, tror de holder rekorden i flytteprosess innenfor WPP-familien etter å ha signert kontrakt og innflyttingsklar i løpet av tre uker.

- Nå gleder vi oss til å fortsette det gode samarbeidet, avslutter hun.