PR-operatørene blir ifølge dem selv Norges første PR-byrå som inngår en avtale med en norsk esportsorganisasjon. De skal jobbe for Omaken Sports som er grunnlagt av Youtube-stjernen Joachim «Noobwork» Haraldsen.

- For oss så var det en «no brainer» når PR-operatørene tok kontakt, sier Haraldsen.

- Vi er helt enige om at bransjen har behov for eksperter utenfra for å bli mer proffe. Videre ser vi på PR og kommunikasjon som et viktig grep i jobben med å synliggjøre alt det positive esport står for. Spesielt for oss i Omaken Sports, og meg personlig, er det viktig at vi sammen med PR-operatørene får vist frem at esport og gaming står for inkludering og samhold, også for de som ikke finner sin plass i den tradisjonelle idretten, fortsetter han.

Omaken Sports har tidligere sikret seg en fjerde- og femteplass i en av Europas største turneringer, PCS. Nå jakter de pallplassering i turneringen som begynner 7. august. Men esport handler om mer enn det for Haraldsen.

- For meg personlig er det viktig at vi er noe mer enn et idrettslag. Gaming var en redning for meg personlig, og jeg håper at vi sammen med PR-operatørene kan skape et «community» hvor alle er velkomne og hvor både sponsorer, samarbeidspartnere, utøvere og fans føler at de er med på noe bra, sier han.

Hos PR-operatørene ledes satsningen på esport av kreativ leder og kundeansvarlig Eivind Hammer Myhre. Han forteller at avtalen både dreier seg både om levering av tradisjonelle kommunikasjonstjenester, samarbeid på andre arenaer og inn mot kunder og potensielle kunder som ønsker å involvere seg i gaming.

– Esport og gaming er en utrolig spennende bransje å tre inn i for oss akkurat nå. Vi har allerede en del kunder på feltet, og vi ser at det blir mer og mer populært å «ta en del av esportkaka», nettopp fordi man når unge såpass bredt der. Nettopp det at man når unge gjør også at det legges et ekstra ansvar på de som skal kommunisere som igjen gjør det ekstra spennende å jobbe med for oss. Vi ønsket å inngå et samarbeid med Omaken og Joachim nettopp fordi vi har tro på at han og hans team kan skape et norsk esporteventyr og være gode forbilder, og det vil vi være med på, sier Myhre.