Christian Haugen kommer sist fra en stilling som politisk rådgiver i Justis- og beredskapsdepartementet for statsråd Ingvil Smines Tybring-Gjedde. Da Frp trakk seg ut av regjeringen i januar, valgte Haugen å sikte seg inn mot en PR-karriere.

Nå blir han rådgiver i Geelmuyden Kiese der han skal jobbe med energi, sikkerhetspolitikk og helse.

- Jeg synes grenseflaten mellom politikk, kommunikasjon og næringsliv er utrolig spennende, sier Haugen som har jobbet som rådgiver i Frp siden 2010 i ulike roller. Han er i tillegg utdannet lege.

- Jeg har jobbet på mange områder og lært mye av det, og jeg føler jeg fortsatt kan bidra selv om jeg ikke er politisk aktiv.

- Hvorfor tok du nå en avgjørelse om å bytte beite?

- Da jeg gikk ut av Justisdepartementet i januar, hadde vi startet på så mange spennende ting som jeg hadde lyst til å jobbe videre med, selv om det er i en annen setting. Og det var ikke noe annet selskap enn GK som var aktuelt for meg.

- Hvorfor ikke?

- Jeg liker åpenheten de har, hvordan de jobber og hvem de jobber med, og jeg liker veldig godt partnerne der. Det er høyt under taket, sier han.

De siste ukene har han fulgt debatten om mangfold i kommunikasjonsbransjen, som for alvor tok fyr da Geelmuyden Kiese-sjef Hans Geelmuyden kom med uttalelser i Kampanje og i kommentarfeltet på Resett som han senere har beklaget og kalt rasistiske.

- Hvordan synes du Geelmuyden håndterte denne situasjonen?

- Jeg synes Hans har vært tydelig på at han burde ha uttalt seg litt annerledes, og så har han ryddet opp. Selv om man jobber med kommunikasjon, kan man alltid si noe man ikke mente på den måten.

Haugen er blitt ilagt saksforbud overfor Justis- og beredskapsdepartementet i saker som gjelder anskaffelser og byggeprosjekter innenfor departementets ansvarsområde frem til januar 2021.