PR-byrået Geelmuyden har vært i hardt vært etter at toppsjefen Hans Geelmuyden la seg ut med kommunikasjonsrådgiver Umar Ashraf i en opphetet debatt på Facebook som senere flyttet seg over i Kampanjes spalter. Da hadde Geelmuyden allerede provosert mange med sin uttalelse «kebabnorsk er ikke godt nok i GK» som også falt i et intervju med Kampanje.  Geelmuyden har siden beklaget flere av kommentarene sine  og erkjent at de var rasistiske. 

Les også: Geelmuyden legger seg flat: - Jeg erkjenner at begge kommentarene er rasistiske

I et intervju med Dagens Næringsliv lanserer nå PR-nestoren en ny mangfoldssatsing med ti punkter eller bud om man vil. Geelmuyden sier han vært i kontakt med 40-50 ulike mennesker og miljøer for å sette seg inn i problemstillingene og sier til DN at byrået har lært både av Antirasistisk Senter, og den amerikanske teknologigiganten Google.

- Her kan man særlig hente inspirasjon fra amerikanske selskaper. De er jevnt over flinkere på dette enn norske selskaper. Nå generaliserer jeg, men i Norge er det andre mangfoldsdimensjoner man har vært opptatt av, sier Geelmuyden til avisen.

Les også: Ashraf om Geelmuyden-beklagelsen: - Jeg syntes det er modig

Ett av punktene er å velge «culture add» fremfor «culture fit» i ansettelsesprosesser og partner Marit Høvik Hartmann sier PR-byrået fremover «vil se på folk som kan utvikle kulturen i Geelmuyden Kiese i stedet for dem som allerede passer inn».

PR-sjefen selv avviser på det sterkeste at det er snakk om et PR-stundt. 

- Dette er ikke en kommunikasjonsplan. Dette er en forretningsplan, sier Geelmuyden til Dagens Næringsliv. 

Her er bedriftens 10 nye mangfoldsbud.  

  • Formulere mål
  • Økt datagrunnlag og rapportering
  • Upartiske jobbannonser
  • Vi oppfordrer alle til å søke
  • Anonyme søknader
  • Fra «culture fit» til «culture add»
  • Ledelsestrening og utdannelse
  • Mangfoldsansvarlig
  • Mangfold i team
  • Whistleblower-ordning