Scandinavian Design Group (SDG) og Wergeland Apenes inngår et nytt samarbeid med et mål om å effektivisere kommunikasjonen i B2B-segmentet. Det innebærer også at de flytter sammen i splitter nye lokaler i Deichman-bygget i Bjørvika, som har sin offisielle åpning denne uken.

Samarbeidet kommer som en konsekvens av en felles fortvilelse over hvor mye arbeid som går til spille ved at bedrifter må forholde seg til ulike partnere og rådgivere som ikke snakker sammen.

Daglig leder Anne Marie Brady i SDG til Kampanje at hun «river seg i håret» over at veldig mange nyttige tanker kastes bort i prosessen.

- Vi gjør ganske mye i dag for kundene våre som er kommunikasjon, men ofte når man skifter partnere og hopper fra tue til tue, så forvitrer ting. Nå ønsker vi et sterkere ben innenfor kommunikasjonsfeltet for at vi skal kunne være mer bærekraftig i det vi utvikler for kundene våre, sier Brady.

- Vinn-vinn-situasjon
Hun mener Wergeland Apenes passer dem veldig godt i måten byrået er satt opp på.

- Det er en no-brainer. De har ikke kreative ressurser, og det har vi mye av, og kulturmessig passer vi veldig godt sammen.

- Hvor tett kommer dere til å samarbeide?

- Der det er hensiktsmessig jobber vi 100 prosent integrert og sømløst. Det er en vinn-vinn-situasjon for oss. De er sterke på ting vi ikke jobber mye med og vi har et helt lag som gjør ting de ikke jobber med.

- Noe markedet etterspør
Byråleder Martin Apenes i Wergeland Apenes forteller at de allerede har litt erfaring fra samarbeid med SDG.

- Vi har jobbet med dem med lav frekvens, men så har vi merket at markedet etterspør dette krysset mellom oss, som vi har erfart er annerledes enn krysset mellom reklame og PR. Det er et potensial i B2B-kommunikasjon, i tillegg til at flere og flere etterspør kommunikasjonsveien inn mot organisasjonsutvikling og virksomhetsutvikling, som SDG også er gode på, sier Apenes.

SDG og Wergeland Apenes skal levere rådgivning og løsninger som er «dypt fundert i strategisk merkevareutvikling og digital tjenesteutvikling», koblet sammen med intern- og eksternkommunikasjon på et strategisk nivå.

- Hvordan er samarbeidet formalisert?

- Vi har en avtale som forplikter oss til samarbeid og felles aktivitet ut i markedet, sier Apenes.

Rune Mørck Wergeland og Martin Apenes er de største aksjonærene i Wergeland Apenes, og det skal ikke være aktuelt å selge.

- Nei. Det vi ønsker nå er å skape felles butikk og få markedet til å bli nysgjerrig på noe nytt.

Hopper i havet
Byrålederen tar meg seg alle elleve ansatte til de nye lokalene som befinner seg på toppen av Bjørvikas nye praktbygg. Der møter de 48 SDG-ere.

- Vi har kjent til dette bygget, og har også jobbet med Deichman, og da SDG fikk tilslaget på en leiekontrakt, skjønte vi det kunne ligge muligheter til å utvikle samarbeidet vårt samtidig som vi hadde samme lokaler, sier Apenes.

Kommunikasjonsbyrået Wergeland Apenes hadde et resultat før skatt på 5,4 millioner kroner i 2019, ned fra 6,4 millioner kroner i 2018. Resultatet ble først omtalt av Dagens Næringsliv, som også kunne fortelle at byråtoppene har gjort fast tradisjon av isbading på fredager på Tjuvholmen. Dette er en tradisjon Apenes vil opprettholde på den andre enden av havnepromenaden.

- Vi har meldt oss inn i Sørenga båtforening, med tanke på båtplass, det har vi nå på Aker Brygge og det er litt upraktisk. Og så utforsker vi nå vannkvaliteten. Det er klart at noen av oss som er iherdige badere, også elsker salt sjø. Så akkurat der hvor Akerselva kommer ut, er vi spent på hvor mye brakkvann det er. Men ambisjonen er å gå i badekåpa fra kontoret til sjøbassenget ut på tuppen der.