Saken er oppdatert med kommentarer fra Storebrand.

I dag ble det klart at Vibeke Hansen blir den nye kommunikasjonsdirektøren i DNB etter Even Westerveld som startet i Vipps i mai. Hansen kommer fra Storebrand hvor hun de siste årene har hatt en tilsvarende stilling.

- DNB spiller en helt spesiell rolle i det norske samfunnet, og én av fem bedrifter og nesten annenhver nordmann er kunder. Det er få selskap som er så relevante både for bedrifter og privatpersoner, og som engasjerer så mange i hverdagen, sier Vibeke Hansen.

Les også: Even Westerveld går fra DNB til Vipps

Skal lede media-divisjonen
Tidligere har hun vært kommunikasjonsdirektør Microsoft, kommunikasjonssjef i Coca-Cola og har også bakgrunn fra Nordea og Burson-Marsteller.

I DNB skal hun lede media-divisjonen, som håndterer eksternkommunikasjon for hele DNB-konsernet globalt. Avdelingen inngår i forretningsområdet Communications, som ledes av konserndirektør Thomas Midteide.

- Finansbransjen blir mer og mer teknologidrevet. Vi er veldig glade for å få med oss Vibeke, som har høy kompetanse på finans og teknologi og er et av de beste talentene i kommunikasjonsbransjen, sier Midteide.

DNB er en av Norges mest omtalte selskaper og merkevarer og har de siste årene jobbet hardt med å bygge seg opp i egne kanaler som for eksempel DNB Nyheter.

- Vi har eksperter på veldig mange områder innen finans, teknologi og sikkerhet, og Vibeke skal fortsette å jobbe med å gjøre all ekspertisen vår tilgjengelig for media og samfunnet, sier Midteide.

Hansen sier banker fremover må være ekstra skjerpet for å møte nye teknologier og konkurranse fra nye aktører.

- Alt dette skjer samtidig som at kundenes forventninger øker og nye rammebetingelser gjør seg gjeldene. Jeg har lagt merke til at DNB de siste årene har begynt å tenke og oppføre seg mer som et teknologiselskap på områder som kundeopplevelse, innovasjon og måter å jobbe på. Det trigger meg som liker å jobbe både med utviklere og finansfolk, sier Hansen.

- Skulle gjerne hatt Vibeke med oss
Konserndirektør for kommunikasjon, bærekraft og næringspolitikk i Storebrand, Karin Greve-Isdahl, synes det er leit av Hansen slutter.

- Det er alltid dumt å miste flinke medarbeidere. Jeg skulle gjerne hatt Vibeke med oss lengre, det har jeg sagt til henne, sier hun til Kampanje.

- Hva slags preg har Vibeke Hansen satt på kommunikasjonen i Storeband?

- Vibeke har gjort en sterk innsats her hos oss. Hun og avdelingen hun har bygget opp har virkelig vært med å sette Storebrand på kartet på en måte som ikke vi har fått til tidligere. De har levert veldig sterke resultater.

Kommunikasjonssjef Margrethe Assev er konstituert som kommunikasjonsdirektør. Stillingen skal utlyses internt, opplyser Greve-Isdahl.

Flere Storebrand-topper slutter
Når Vibeke Hansen nå forsvinner fra Storebrand, blir det den andre kommunikasjonstoppen som forsvinner på kort tid. Tidligere denne uken omtalte Kampanje avgangen til markedsdirektør Kathinka Koch Sommerseth som sluttet i Storbrand og meldte flytting til Obos. 

Les også: Kathinka Sommerseth slutter i Storebrand og melder flytting til Obos

Karin Greve-Isdahl avviser at det er en sammenheng mellom de to avgangene.