Med støtte fra Fritt Ord har Kommunikasjonsforeningen gitt seg i kast med å produsere opp seks podkast-episoder om kommunikasjon i krisetider. Første gjest ut er kommunikasjonsdirektør i Folkehelseinstituttet, Christina Lill Rolfheim-Bye, som «letter på sløret» og forteller om hvordan helsemyndighetene har jobbet med kommunikasjon og kritikken som har kommet.
- Jeg tenker at noe av den verste kritikken jeg har sett at vi har fått, er de som sier at Folkehelseinstituttet fremstår som skråsikre. Det er ikke hensikten, og jeg synes det er urettferdig. Det har ikke vært så veldig mye, men jeg har sett den et par ganger og den svir, sier Rolfheim i podkasten «Kommunikasjonspodden».
Hun peker også på utfordringene som kommer når helsemyndighetene har måttet skifte mening under krisen.
- Det at alle i Folkehelseinstituttet er enige om at det viktig å være redelig på det vi vet og ikke vet, det er så viktig for å kunne kommunisere godt. Jeg tror det er positivt i lengden, selv om det er lett å skjønne at det kan virke forvirrende på mange, at vi ser ut som om vi skifter mening. Og det gjør vi jo. Og da er jo oppgaven vår først og fremst å forklare hvorfor, sier Rolfheim-Bye.
Her kan du høre første episode av «Kommunikasjonspodden» med programleder Eirik Bergesen og Christina Lill Rolfheim-Bye som første gjest ut.
Christina Lill Rolfheim-Bye har jobbet mye med krisekommunikasjon i kampen mot økt smitte av Covid-19. I en fersk podkast-serie Kommunikasjonsforeningen snakker hun om noen av utfordringene med programleder Eirik Bergesen.
- Jeg er ikke så god på Twitter
I første omgang kommer det seks episoder av podkasten før sommeren. Programleder er Eirik Bergesen, kjent fra blant annet satireshowet «All Makt» og TV 2s «Trumps verden».
I podkasten er Rolfheim-Bye også åpen om egen deltagelse i diskusjoner på sosiale medier.
- Jeg er ikke så god på Twitter for diskusjoner, det må jeg bare si, jeg blir av og til litt pysete rett og slett, ja, jeg har ikke noe bedre ord for det, sier hun.
I podkast-episoden sier hun videre at hun ikke «våger seg utpå» i møte med kunnskapsrike mennesker.
- Jeg tenker at her har de enten innmari mye å fare med og da har ikke jeg så mye å fare med, eller så tenker jeg at det blir en diskusjon jeg uansett ikke kan vinne, fordi hensikten er ikke nysgjerrighet, hensikten er å vinne for motpart, sier hun.
Les også: PR-sjef refser myndighetenes app-lansering - tror det blir tøft å snu trenden
Kommentér