Magnus Hoem Iversen har gitt ut karakterboka til statsrådene under koronakrisen. I en ny podkast om kommunikasjon og PR i regi av Kommunikasjonsforeningen, setter Iversen karakterer på myndighetenes krisekommunikasjon med en retorikers blikk.

I podkasten kommer Hoem Iversen, som er postdoktor i strategisk kommunikasjon ved Universitetet i Bergen og har doktorgrad i politisk retorikk, inn på både statsminister Erna Solberg, helseminister Bent Høie og ikke minst kulturminister Abid Raja.

- Elevrådsleder Solberg, først ja! Altså, det er jo ikke noe overaskende at jeg kommer til å si at dette har gått veldig bra. Hun har vært solid og stabil, og har på en måte gjort det hun skal. Som retoriker så henger jeg meg veldig opp i disse talene, og disse pressekonferansene. Hun kom litt sent på banen med en ordentlig tale synes jeg. Men når den først kom, så var den god da, sier han.

Han gjester tredje episode av «Kommunikasjonspodden», sammen med Rune Alstadsæter, statssekretær for Erna Solberg, og Umar Ashraf, forfatter av «Hvit PR».

Om helseminister Bent Høie sier Hoem Iversen at «han har trådt skikkelig frem.»

- Han har jo tidligere vært litt sånn nøktern og rolig taler, for å si det mildt. Men han har ordentlig tatt sats et par ganger her, og holdt ordentlige, skikkelige taler med metaforer og følelser og innlevelse og det hele, sier Hoem Iversen.

En som får litt mer blandet tilbakemelding, er kultur- og medieminister Abid Raja.

- Rajas fremste kjennetegn er en helt enorm entusiasme, som kan være kjempesmittsom, men det er polariserende. Det er både bra og dårlig, den her ekstreme tenningen han har på alt han gjør. Det er alt etter hvem som ser og hører på. Noen synes at det er smittsomt og fantastisk at han brenner så for sakene sine og sånn, mens andre synes at dette blir alt for mye og bare helt forferdelig, sier Hoem Iversen. 

Her kan du høre andre episode av «Kommunikasjonspodden» med programleder Eirik Bergesen. 

I studio:

Eirik Bergesen er programleder for den nye podkast-serien til Kommunikasjonsforeningen, «Kommunikasjonspodden». Her Bergesen i studio under sending.