Både Zynk, WergelandApenes og nå Rud Pedersen rekrutterer på en tid der de fleste permitterer. Nå er det sistnevnte som henter tidligere kommunikasjonssjef i Kristelig Folkeparti (KrF) som hentes til byrået som i sin tid ble startet opp av tidligere forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen. 

- Jeg har jobbet med politikere på alle nivåer og vært tett på politiske prosesser gjennom mange år, og ser fram til å bruke min kompetanse for å levere best mulig til kundene. Ikke minst i de krevende tider verden nå er i, tror jeg den vil være nyttig, sier Mona Høvset i en melding. 

Les også: PR-byråer ansetter i krisetider - Madeleine starter første jobbdag med Teams-møte med sjefen

Før jul sluttet Høvset (46) som kommunikasjonssjef i KrF etter over ni år i jobben. Nå ser hun fram til å bruke sin kunnskap og erfaring fra ledelse, politikk og kommunikasjon i Rud Pedersen Public Affairs og bli en del av Rud Pedersen Gruppen.

- Etter å ha speeddatet flere av partnerne, ble jeg enda mer overbevist om at disse menneskene har jeg lyst til å jobbe med. Rud Pedersen består rett og slett av veldig dyktige og bra folk, sier hun.

Kristian Hvilen er partner og daglig leder i Rud Pedersen og han sier at de vanskelig tidene har spilt inn med tanke ansettelsen.

- Samfunnet endrer seg nå lynraskt og i denne krevende situasjonen ser vi at kundene etterspør enda mer analyse og kompetanse på politikk, samfunnskontakt og kommunikasjon. Vi opplever også økende etterspørsel etter krisehåndtering og lederkommunikasjon. Mona er et perfekt tilskudd til stammen og vil jobbe aktivt opp mot alle disse områdene, sier Kristian Hvilen.

Mona Høvset begynner som seniorrådgiver i Rud Pedersen Public Affairs 14. april.

- Jeg gleder meg enormt til å få jobbe i et byrå med så tung kompetanse fra politikk, kommunikasjon og forvaltning. Muligheten til å få være med og bygge Rud Pedersen videre er veldig motiverende, sier Mona Høvset.