Det er nå over en uke siden statsminister Erna Solbergs iverksatte nye tiltak som stengte ned store deler av Norge. Samtidig jobber nå mange private bedrifter nå hjemmefra fra diverse stuer, kjøkken og hjemmelagde kontorløsninger. 

Kampanje har sjekket hvordan Byrå-Norge har rigget seg for den nye hverdagen.

Les også: Ble tobarnsfars da pandemien brøt ut: - Hjemmekontoret har blitt en provisorisk barnehage

Les også: - Det har aldri føltes så viktig å jobbe som nå

Bente Kvam Kristoffersen, daglig leder i Trigger Oslo, forteller at hun prøver å holde på rutinene.

- Hvordan er din nye arbeidsdag?

- Egentlig ligner den faktisk overraskende mye på hverdagen slik den alltid har vært med mye møter både med kunder og kollegaer. Den største forskjellen er at jeg allerede kjenner på brakkesyken og savner kontakt med omgivelsene.

- Jeg prøver å holde rutinene, få på meg noen skikkelige filler (iallefall på overkroppen der det synes på videochatten). Ut av joggedressen og inn i jobb antrekket for å si det sånn. En annen forskjell er kanskje at skillet mellom jobb og hjemme nå til de grader er visket ut. Det er spesielt når hjemmet ditt også er arbeidsplassen din. Jeg gleder meg noe helt vanvittig til å se kollegaene mine og kundene mine igjen i et annet format en video.

- Er det hjemmekontor eller gjemmekontor?

- Hjemmekontor definitivt. Vi besluttet å kjøre frivillig hjemmekontor fra forrige fredag for hele byrået etter anbefalinger om å holde seg unna offentlig kommunikasjon og folkemengder. Ikke noe poeng å gjemme seg nå – det er full innsats for å sikre gode leveranser og trygge arbeidsplassen vår.

- Hvordan holder dere produksjonen oppe?

- Vi har fått opp en god struktur og rutinene vi allerede har innarbeidet som faste møtepunkter opprettholdes. Så følger vi med og finjusterer fortløpende ettersom vi får erfaring på det som fungerer best av både av verktøy og rutiner. For min del er det viktig at folk føler at de fortsatt er en gjeng – kulturbiten er superviktig og vi hadde faktisk vinlotteri med alle ansatte forrige fredag over Webex Teams. Funka som bare det!

- I tillegg prøver jeg å være til stede på «Kaffemaskinen» området vår og sørge for å informere folk daglig om status på det som skjer slik at alle sitter på så god informasjon som mulig.

- Er det like lett å være kreativ ved kjøkkenbordet som i reklamebyrået?

- Den nye hverdagen får oss til å tenke nytt og det er i seg selv et potensiale tenker jeg. Så langt har vi ikke hatt utfordringer med å knekke kreative konsepter. Vi jobber som før men i videorom i stedet for kreative møterom. Vi kjører fortsatt «lappemøter» med kundene med kreative retninger. Jeg vet at et team jobbet kreativt utendørs (gikk tur sammen) og synes det var veldig digg. Så enn så lenge har det heldigvis ikke begrenset oss.

- Blir det flere eller færre kaffekopper?

- Færre. Jeg har en espressokanne og må kverne og sette den på og det blir ikke til at jeg gjør det.

- Hva er det største distraksjonsmomentet?

- Undulatene som er ville av glede nå som vi er hjemme med dem hele dagen (og vårsola titter frem i tillegg). Kollegaer lurer på hva den lyden i bakgrunnen er. I tillegg merker jeg jo at det å ha barna rundt seg er en krevende øvelse når man skal jobbe. Spesielt når det blir for spennende å se hvem mamma snakker med på video. Jeg har alltid en unge eller en undulat på skulderen i møtene jeg har.

Største distraksjonsmomentet:

- Undulatene som er ville av glede nå som vi er hjemme med dem hele dagen, forteller Bente Kvam Kristoffersen. Foto: Privat.