Stian Lyberg slutter i PR-operatørene, selskapet han startet i 2004 sammen med partnerne Øystein Bonvik, Henning Cook, Nina Horn Hynne, Christine Ekern og etter hvert Gard Johansen.

- Å slutte i PR-operatørene blir litt som å forlate familien, og selvsagt svært vemodig, sier Stian Lyberg til Kampanje.

Med Lyberg ute av kontoret har også alle de opprinnelige gründerne forlat selskapet de engang startet opp.

- Det har vært en fantastisk reise. For min del har tiden i PR-operatørene vært et stort eventyr, som i stor grad har bidratt til å forme meg som person. Men det er mange år siden de begynte å kalle meg for «fatter`n» på kontoret, og jeg tenker at det er fint å gå videre før jeg blir syvende far i huset, sier han.

Lyberg har nesten 25 års erfaring fra ulike roller innen kommunikasjon og markedsføring. Han hadde blant annet en pause fra PR-operatørene i nesten to år, hvor han var administrerende direktør i mediebyrået Vizeum.

- Ja, jeg hadde et lite avhopp og det handlet om jeg var litt utålmodig på faglig utvikling, men det var veldig lett å gå tilbake igjen, sier han. 

Har kjøpt gård
Beslutningen om å forlate PR-operatørene har i stor grad sammenheng med at Lyberg i 2017 kjøpte gård ved Randsfjorden på Hadeland. Der er han sammen med sin kone i ferd med å bygge opp en reiselivsbedrift med overnatting, hvor kurs og samlinger vil være en viktig del av tilbudet.

- Vi har store barn som har forlatt redet, og har derfor valgt å gjøre noe med drømmen om småbruk vi og mange andre har. Da denne gården dukket opp var vi ikke i tvil om at det var rett. Men å bygge opp en virksomhet som den vi er i gang med krever at jeg er mer tilstede enn hva som er mulig med fast jobb i byen. Derfor ønsker jeg nå en friere hverdag, sier Lyberg.

Han sier han fortsatt skal være en del av kommunikasjonsbransjen og «være i byen» når det kreves av det nye selskapet han setter opp og som har fått navnet Pluss Lyberg. Gjennom dette selskapet skal han tilby strategisk rådgiving og kommunikasjonstjenester.

- Jeg kan ikke så mye om landbruk og reiseliv, så jeg tror nok hovedinntektskilden blir fra rådgivningen en stund fremover også, men så er håpet at vi skal klare å balansere inntektene fra gården med konsulentvirksomheten, sier han.

Som navnet Pluss Lyberg indikerer vil imidlertid Lyberg ikke alltid operere alene. Forretningsmodellen bygger på samarbeid med utvalgte miljøer som kompletterer egen kompetanse.

- Får du lov å ta med deg noen kunder ut?

- Vi har en avtale om at jeg kan få ta med meg noen få kunder, men så skal vi også samarbeide på kunder i tillegg til at jeg må skaffe noen egne kunder. Men etter 20 år i bransjen så har jeg et bredt nettverk. Jeg er ikke bekymret.

- Et av de bedre årene
PR-byrået han nå forlater la i 2018 bak seg et år i null, men Lyberg, som sitter med 20 prosent av aksjene, sier 2019-tallene ser bedre ut.

- 2019 blir ett av de bedre årene våre etter et par år som har vært litt svakere. Vi har hatt et bra kundetilfang og har flere nye og unge folk på vei inn i byrået. Det er veldig gøy med ny energi inn i byrået også får heller vi gamlingene gå ut. Jeg er ikke veldig engstelig for PR-Operatørene.

Aksjene kommer han til å beholde en stund til frem til det blir mulig for de gjenværende partnerne å løse ham ut.

- Vi har ingen Krøsuser i PR-operatørene så da får jeg bare håpe at overskuddet i selskapet blir så stort i 2019 at de kan kjøpe meg ut.

- Har egen gård vært drømmen i alle år?

- Er det ikke det vi drømmer om alle, et roligere liv på en gård, smiler Lyberg.