Trigger stilte med flest nominasjoner av alle byråer som hadde sendt inn bidrag til European Excellence Awards og kunne pakke med seg to gull etter utdelingen i Lisboa fredag kveld.

Gullene fikk de i kategoriene Data Driven Communication for TV-aksjonen 2018 og Food and Beverage for Coca-Colas ramadan-kampanje.

- Det føles helt fantastisk å motta en slik anerkjennelse, spesielt i selskap med de aller beste i Europa. Jeg er så utrolig stolt av kundene våre som tør å tenke nytt sammen med oss, og ikke minst av de dyktige kollegene mine som jobber hardt for å engasjere mennesker i hverdagen på vegne av kundene våre, sier daglig leder i Trigger, Bente Kvam Kristoffersen

Coca-Colas ramadan-kampanje fikk nylig også gull i Epica.

Også Nucleus fikk god uttelling med et gull i kategorien Multi-Channel Communications for jobben «Noen kamper er mer verdt å ta enn andre» for Trygg Trafikk. 

I tillegg fikk Norsk Hydro gull i kategorien «Crisis Communications» for måten de håndterte cyberangrepet 19. mars som satte selskapets IT-nettverk ute av spill i flere uker. Angrepet er beregnet å ha kostet Hydro mellom 550 og 650 millioner kroner.

- Forberedelser, pro-aktiv og åpen kommunikasjon gjorde Hydro i stand til å kommunisere med ansatte, kunder og andre interessenter som ble påvirket. Denne tilnærmingen kan også ha forhindret andre selskaper fra å bli angrepet, heter det i juryens begrunnelse.

Informasjonsdirektør i Hydro, Halvor Molland, er glad for prisen. 

- Denne prisen går til våre 35.000 ansatte, som alle bidro til håndteringen, at intern og ekstern kommunikasjon gikk uten de vanlige systemene på plass og at vi kom sterkt tilbake etter dataangrepet. Hydro fikk Kommunikasjonsforeningens åpenhetspris tidligere i år, så det er veldig hyggelig at dette blir anerkjent også på europeisk nivå. I tiden etter dataangrepet har vi sett at valgene Hydro tok, gjennom ikke å betale løsepenger og være åpen i kommunikasjonen rundt det, har gitt gode tilbakemeldinger, sier han til Kampanje.

Molland tror åpenheten deres har vakt større oppmerksomhet utenfor Norge enn i Norge.

- Hydro er normalt åpen rundt det som skjer i selskapet, mens internasjonalt ser dette ikke ut til å være like vanlig, sier han.

- Engasjerte dere et eksternt PR-byrå til å bistå dere?

- Selve krisehåndteringen gjorde vi selv.

Selskapet har fortsatt sin åpne linje ifølge informasjonsdirektøren.

- Vi deltar jevnlig på konferanser og møter i Norge og internasjonalt hvor vi prøver å dele av våre erfaringer, sånn at selskaper kan være enda bedre rustet til å håndtere dataangrep og være mer forberedt på det.

Les mer: Trigger med flest nominasjoner i europeisk PR-konkurranse