Den anerkjente publikasjonen The Holmes Report står bak Sabre Awards, som hvert år kårer verdens beste PR-kampanjer. Nå har de vurdert 40.000 bidrag fra de siste ti årene, for å finne ut hvilken kampanje som er tiårets beste. Totalt 16 kampanjer er nominerte, og norske «Gjenfødt» er en av dem.

Kampanjen ble utviklet og lansert av Gambit H+K og Dekode på vegne av Norad i 2013, og samme året ble den kåret til årets beste av nettopp Sabre Awards. Formålet med kampanjen var å informere og engasjere unge voksne om resultatene av norsk bistandsarbeid. På gjenfodt.no fikk besøkende sin Facebook-profil «født på ny». Dette skulle gi et innblikk i hvordan deres liv kunne blitt om de hadde blitt født i et utviklingsland som Malawi, Vietnam eller Brasil.

- Ved å gi nordmenn en ny Facebook-profil med relevante statusoppdateringer, rettet vi fokus mot små og store utfordringer i hverdagen til dem som lever i utviklingsland, og gjorde bistandsproblematikken levende og nær, sier senior kommunikasjonsrådgiver Marte Lid i Norad.

Innholdet i de ulike tidslinjene ble laget ved å samle blant annet statistikk, nyheter og resultater av norsk bistand, men også bilder og musikkvideoer knyttet til hvert av landene. Faktorer som utdanningsnivå, barnedødelighet, krig og naturkatastrofer ble brukt for å fortelle en livshistorie som kunne handlet om deg. 

Kundeansvarlig i Gambit H+K, Marius Myhrvold, forteller at de er veldig stolte av denne kampanjen. Han mener nominasjonen er et bevis på at de beste ideene holder seg lenge.

- Etter Gjenfødt-kampanjen har vi vokst og blitt en stor kreativ avdeling i Gambit H+K som kombinerer innsikt med knallgode kreative ideer, forteller Myhrvold.

I løpet av kampanjeperioden ble over 200.000 nye tidslinjer generert, inkludert tidslinjer til kjente personer som Kronprins Haakon.