- Etter åtte år i Trigger fikk jeg rett og slett et behov for å dra på leit etter noe annet. Jeg kommer til å tilby ulike PR- og kommunikasjonstjenester for meg selv på et lite knippe kunder, samt ta en god del enkeltstående prosjekter hos virksomheter som trenger hjelp - men ikke har tid og mulighet til å bruke byrå, sier Johannes Fjose Berg til Kampanje.

Han hadde sin siste dag på jobb for en drøy uke siden.

- Jeg skilles fra Trigger på en veldig ålreit måte og fortsetter å være bestevenner. Jeg tar for gitt at jeg inviteres på fredagsøl i overskuelig fremtid, og kommer til å samarbeide med dem om en hel rekke prosjekter. Det er i hvert fall planen min, sier han.

Han forteller at det ble en tårevåt affære.

- Spesielt det å forlate Bente, synes jeg er litt ekstra trist. Så er det selvfølgelig en masse mennesker jeg setter veldig stor pris på i Trigger. Det var en trist seanse sist fredag.

Før han kom til Trigger, var Fjose Berg innom NITO, Kunnskapsdepartementet og Ungdomsinformasjonen i Oslo. Nå vil han bruke tiden sin på å hjelpe bedrifter med den taktiske kommunikasjonen.

- Hele kommunikasjonsbransjen er veldig fokusert på det strategiske, og mitt inntrykk er at man ikke er i nærheten av å bruke nok ressurser på den taktiske delen. Det som er fugemassen mellom det strategiske og gjennomføringen, sier han.

- Mange jobber nesten bare med strategi og overlater gjennomføringen til kunden selv. Jeg tror jeg kan leve av å si til folk; Vis meg kommunikasjonsstrategien du har i skuffen, så kan jeg bidra til å finne ut av hvordan vi kan leve den ut. Jeg tror jeg kommer til å få masse å gjøre, fortsetter han.

- Er det dette du har gjort i Trigger også?

- Ja. Det Trigger gjør, som de er geniale på, er å være til stede gjennom hele prosessen fra innsikt til strategi, det konseptuelle og kreative, og den taktiske gjennomføringen. Det vil overraske meg veldig om noen byråer er mye bedre enn Trigger der.

Trigger-sjef Bente Kvam Kristoffersen forteller at det er ikke hvem som helst som nå forsvinner ut døra i Trigger.

- Johannes er ikke bare en utrolig flink fyr, han er en fantastisk person. Han har vært med nesten ifra starten i Trigger, han kom inn som ansatt nummer to og har vært med på å bygge opp Trigger og vært en kulturbærer. Han representerer veldig mye av det Trigger står for og verdiene våre. Han er en varm person som har mye kjærlighet til folk og kunder, sier hun til Kampanje.

- Skal dere jobbe noe sammen fremover?

- Vi har flere prosjekter som han har holdt mye i og som kommer til å videreføres både i Trigger og gjennom han. Han var veldig involvert i Arendalsuka og Bærekrafthuset vårt. Der ser vi at hans nettverk og energi er noe vi hadde veldig mye glede av.