Tidligere partner i Kitchen og nå sist reklamesjef i Anti, Aram Zarkoob Vaughan, blir gründer og starter opp det nye selskapet som har fått navnet No Name. Hun kaller det nyoppstartede byrået eller selskapet «et enkeltkvinnesforetak». 

- Så får vi se om No Name lykkes i å vokse. Det er jo det jeg håper på. Å ta avgjørelsen om å starte for seg selv har vært ganske heftig. Selv om det er spennende, så er det mange uromomenter som kan komme i veien. Det føles både godt og vondt samtidig, sier Vaughan til Kampanje. 

I februar i år skrev Kampanje om at Zarkoob Vaughan sluttet etter et halvt år i stillingen som leder for reklame, TV og innhold i Anti. Hun sier planen var å starte opp for seg selv allerede da hun forlot Kitchen. 

- Jeg hadde lyst til å starte for meg selv da jeg sluttet i Kitchen, men så fikk jeg et tilbud jeg ikke kunne si nei til fra Anti, og ideen ble lagt på is, sier hun.

I No Name vil Zarkoob Vaughan fungere som «kommersiell agent», og koble norske merkevarer til kjente ansikter innenfor kultursegmentet det være seg artister og kokker og på den måten utvikle kampanjer og partnerskap. Zarkoob Vaughan har allerede med seg kjente navn som Highasakite, Tommy Tee og Onkel P i stallen. 

- No Name lever på siden av det byråene leverer av tjenester og vi vil fungere som agenter. På den måten kan vi være til støtte i den kreative prosessen, men også i gjennomføringen. Dette må ikke misforståes med at vi ikke vil være proaktive selv,  med salg av konsepter og kampanjer mot annonsørene, sier Zarkoob Vaughan. 

- Kokker er rockestjerner
Med No Name ønsker hun å ta eierskap til kulturfeltet og unge mennesker som målgruppe. 

- Der de kulturrelaterte rettighetene som utnyttes i kommersielle samarbeid ligger spredt hos ulike aktører, vil vi fungere som en on-stop-shop. I samarbeid med utøvere og deres representanter, forvalter vi alle de rettigheter som er nødvendig å klarere ved denne type samarbeid. Vår rolle er å profesjonalisere samarbeid mellom Kultur-Norge og merkevarer, sier den tidligere kreative produsenten.

- Og hvorfor vil du koble norske merkevarer opp med kokker? 

-  I dag er kokker «rockestjerner» og innovatører innenfor sitt felt. Sammenhengen mellom mat og musikk er et faktum. Mat fungerer som et uttrykk for kulturell identitet, det ser vi hver gang noen bare må ta det ene bildet av maten før man kan spise. Vi ønsker å utforske sammen med norske merkevarer hva matkultur og bærekraftig matutvikling kan være. Her er det mye upløyd mark.

Vil ikke kalle det influenserbyrå
Dermed vil mange kanskje tenke på No Name som et influenser-byrå, men Vaughan vil ikke fullt så langt.

- Kall oss hva du vil. Vi er ikke opptatt av å bli lablet og er åpne for samarbeid med mange. Kjært barn har mange navn som de sier. 

- Men hva er forskjellen mellom No Name og et influenserbyrå? 

- Forskjellen på influensere og profilene jeg representerer, er at ingen av de sistnevnte har dette som hovedyrke. Artister og kokker er fagpersoner som har til hensikt å bidra til godt i folks liv, sier hun. 

- Skal handle om profilene
Hun understreker at hun ikke sluttet i Anti for å starte No Name, men forteller at  «ideen føltes naturlig å gå tilbake til» og videreutvikle når hun først sluttet i Anti. 

- Samtidig føles dette som den riktige tiden for denne typen selskap. Mange byråer slår seg sammen, og da er tiden inne for et selskap som jobber mer spisset. 

- Hvordan falt du ned på navnevalget? 

- Jeg visste ikke helt hva selskapet skulle hete. No Name var en arbeidstittel som etterhvert føltes mer og mer riktig, ettersom selskapet skal handle om profilene og ikke meg.