Politisk kommentator i TV 2, Mathias Fischer (26), blir ansatt som ny rådgiver i Try Råd.

- Mathias Fischer er en av landets fremste på samfunnsanalyse og politikk. Hans erfaring og kunnskap blir veldig verdifull for oss i Try-huset, og ikke minst vil våre kunder dra stor nytte av ham. Jeg er sikker på at vi kommer til å få stor glede av Mathias og hans kompetanse. Han har en god penn, er kreativ og har stor kunnskap om både politikk og næringsliv, sier daglig leder i Try Råd, Sindre Beyer.

Dermed fortsetter Trys nye PR-byrå å ansette nye rådgivere. Tidligere denne uken hentet Try Råd inn tidligere Vårt Land-redaktør Åshild Mathisen

- Vi skalerer opp og merker at det er et marked hvor det er rom vi føler vi kan fylle. Det er en del aktører som jobber med strategi, men som mangler en del kreativitet også er det en del kreative miljøer som mangler litt på strategi og samfunn og det er det rommet vi merker at vi kan fylle, sier Beyer til Kampanje.

- To profilerte medienavn i uka, er det det som blir trenden?

- Nei, det har vært litt mye nå og det er litt tilfeldig at mange begynner samtidig.

Les også: Try Råd ansetter tidligere Vårt Land-redaktør

Henter fra mediebranjen
I Try Råd kommer Fischer til å møte på flere kollegaer fra mediebransjen og det politiske miljøet. Try Råd har foruten Mathisen også tidligere hentet inn politisk journalist Kristian Skard kjent fra Dagens Næringsliv. 

- Dere henter inn del profilerte mediefolk hvorfor det?

- Det er ikke det i seg selv, men det at dette er folk som har god samfunnsforståelse og som skjønner næringslivet og som er interessert i å jobbe i et kreativt miljø eller med det vi kaller Try-filteret og har interesse for de kreative fagene. Det er der vi tror magien oppstår og mange i mediebransjen er nok av samme oppfatning, sier Beyer. 

- Vil fortsatt jobbe med politikk
Fischer starter i Try Råd 1. oktober og vil jobbe i team med flere andre profiler som har lang erfaring fra politikk og journalistikk.

- Jeg gleder meg til å starte i ny jobb hos Try Råd og ser frem til å jobbe på en av landets mest spennende og kreative arbeidsplasser. Jeg vil fortsatt jobbe med politikk og samfunn, men fra et annet ståsted enn i dag. Det unike ved Try  er bredden og muligheten man får til å jobbe på tvers av fagmiljøer og med mange forskjellige kunder, sier Fischer.  

Til Kampanje sier Mathias Fischer at han gleder seg til å jobbe med «mange spennende prosjekter i et så sterkt kreativt miljø».

- Try har noen av de beste folkene i reklamebransjen i tillegg til de er inne på en rekke andre områder som teknologi. Bredden i det Try jobber med er noe av det som tiltaler meg som selskap.

- Har du fulgt noe med på Try utover at de lager veldig mange reklamefilmer som går på TV 2?

- Jeg har jo fulgt litt med på hvem som har begynt å jobbe i Try Råd og de har jo hentet både Kristian Skard og tidligere TV 2-ansatt Robin Krüger. Jeg har sett at det er mange gode folk som jobber der, sier han.

- Kjent litt på rastløsheten
Før han var politisk kommentator i TV 2, var han kommentator i Bergens Tidende. Fischer har politisk bakgrunn fra Venstre og var vararepresentant for Hordaland etter stortingsvalget 2003.

- Gikk du litt lei av å kommentere politikk på TV 2?

- Jeg vil ikke si lei, men jeg har nok kjent litt på rastløsheten etter hvert, og tenkt at det er lurt å gjøre noe annet enn politisk kommentering mens jeg fortsatt er i tyveårene.

I Try Råd kommer Fischer til å gå inn i et team på rundt 15 personer.

Les også: Trys PR-byrå kobler seg på IKT-Norge: - Bransjeglidningen er i ferd med å bli total