Kristian Fredheim (29) blir leder for kommunikasjon og samfunn i Sbanken og tar dermed steget fra telekom og over til bank og finansbransjen. Fredheim slutter etter over tre år i stillingen som informasjonssjef i Telia Norge, og har i rollen vært blant annet pressekontakt for Telia Norges merkevarer og kommunikasjonsansvarlig i ledergruppen for Telias satsing mot privatmarkedet.

- Jeg har vært med på en formidabel reise i Telia Norge hvor vi har gått fra å være et tradisjonelt mobilselskap til å bli et moderne teknologiselskap, sier Kristian Fredheim.

Han sier han i løpet av noen få år har fått være med på mye i sin Telia-tid.

- Jeg har tatt del i tre oppkjøps- og migreringsprosesser og nå sist Get og Telia, rebrandingen fra Netcom til Telia og utbyggingen av det som etter hvert er blitt verdens beste mobilnett samt senest jobbet med lanseringen av kampanjen «Vær trygg. Vær Fri. Vær deg selv». Telia Norge er på få år blitt en tydelig og solid aktør i mobilmarkedet og som våger å ta standpunkt i samfunnsdebatten. Dette er jeg stolt over å ha tatt del i, sier Fredheim.

- Sammenslåingen av Get og Telia, har det spilt inn på noen måte i beslutningen?

- Nei, overhodet ikke. Det handler mer om at jeg har væt i Telia i nesten fire år og det har vært en fantastisk reise. I Telia jobbet jeg mye med sponsorater og fått en del kontakter i Bergen. Det blir et steg å bytte by, men nå bød det seg en spennende mulighet. Sbanken har siden starten utfordret definisjonen på hva en bank skal være. Dette er en ekstremt lokkende kultur og målsetting å bli del av, som til og med gjør at jeg nå skifter både bosted og by, sier han.

Mister informasjonssjefer
Dermed mister Telia nok en kommunikasjonssjef etter at også Sebastian Eidem valgte å forlate Telia til fordel for jobb i dataselskapet Data Respons.

Les også: Eidem slutter i Telia - skal bygge opp markeds- og PR-avdeling i norsk dataselskap

- Det er selvsagt aldri bare stas når flinke folk slutter, men samtidig går de jo begge til spennende nye jobber så litt stolt er man jo over at gode kollegaer er ettertraktede. De har begge gjort en glimrende jobb og satt spor etter seg hos oss. Jeg ønsker de lykke til videre og er nokså sikker på at de vil skape verdi i sine nye jobber på hver sin måte, sier kommunikasjonsdirektør i Telia, Henning Lunde

- Er dere i gang med rekrutteringen? 

- Ja, vi har annonsert siden i sommer og har fått inn veldig mange gode søknader og er nå i gang med rekruttering.  

Vil være mer synlig
Tilbake hos Sbanken, som var Norges første rene nettbank, ønsker man å styrke sin satsing på kommunikasjons- og samfunnskontakt. Magnar Øyhovden, administrerende direktør i Sbanken, sier han tror Kristian K. Fredheim vil bidra til å øke den eksterne oppmerksomheten rundt selskapet i satsingen fremover og ikke minst vil passe inn på laget.

- Når vi rekrutterer er vi ikke bare på jakt etter flinke folk, men vel så mye etter noen som passer inn i vår kultur og kan være med å videreutvikle den. Dette mener vi at vi har fått med Fredheim. Han er en utfordrer av natur, slik som oss andre her i Sbanken. Når han kommer på plass her ser vi alle frem til å jobbe tett med han og sammen jobbe for å gjøre Sbanken enda mer synlig, sier Øyhovden.

Fredheim er utdannet ved Høgskulen i Volda og har en bachelor i PR, kommunikasjon og media. Før sin tid i Telia Norge hadde han et internship i DNB og to år som kommunikasjonsansvarlig i IT-serviceleverandøren InfoCare.

- Fellesnevneren for både Telia og Sbanken er at de tilbyr produkter og løsninger som alle kjenner godt til og forventer mye av i hverdagen. Relevansen og hvor viktig produktet er for utviklingen og driften av samfunnet finner jeg utrolig interessant, sier Fredhiem,